Darbuotojai mokamai testuojami bus Šakių PASPC

sakiu paspc iskaba
Nuo gruodžio 1 d., pasikeitus tvarkai, mokamus testus  iš anksto užsiregistravus bus galima atlikti tik Šakių PASPC.

Ketvirtadienio duomenimis, rajone saviizoliacijoje buvo 260 asmenų, iš jų Covid-19 serga 198, ligoninėse gydoma 10 sergančiųjų. Nuo gruodžio 1 d. numatoma ir tam tikrų naujovių.
 
Šiuo metu rajone 100 tūkst. gyventojų tenka 767 atvejai, Lietuvoje – 919. Septynių dienų vidurkis – 15 naujų atvejų per dieną. Mirčių pastarosiomis dienomis naujai nefiksuota, tad iš viso nuo pandemijos pradžios nuo koronaviruso mirė 50 rajono gyventojų.

Per tris paskutiniąsias dienas susirgo 66 asmenys, daugiausiai tai asmenys iki 65-erių (36 atvejai), amžiaus grupėje iki 18 m. fiksuota 17 susirgimų, 13 atvejų nustatyta vyresniems nei 65-erių.

Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, rajone fiksuoti du nauji žiniai – vienas iš jų Sintautų pagrindinėje mokykloje, kur serga keturi asmenys, kitas – Šakių ligoninės Vidaus ligų skyriuje, kur yra 17 atvejų. Iš viso šiuo metu rajone yra 13 sergamumo židinių.

Per savaitę mobiliame punkte atlikta 650 testų, iš jų teigiamų 17,7 proc.

Per tris paskutiniąsias dienas rajone paskiepyti 472 žmonės, iš jų pirmą vakcinos dozę gavo 51 asmuo, antrą – 30, o daugiausiai, 391 žmogus, paskiepytas palaikomąja, trečiąja vakcinos doze.

Iš viso rajone šiuo metu yra paskiepyta 17 tūkst. 968 žmonės arba 68,9 proc. gyventojų. Imunizuotų – 75,1 proc.

Šiuo metu mobiliame patikros punkte kasdien yra galimybė atlikti 75 testus (50 PGR ir 25 antigenų). Tačiau nuo gruodžio 1 d. tvarka keičiasi ir nesiskiepiję ar nepersirgę darbuotojai turės testuotis už savo pinigus. Šią paslaugą mokamai teiks Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centras (PASPC) ar, paprasčiau kalbant, poliklinika. Šios įstaigos pacientams testas kainuos 13,07 euro, visų kitų įstaigų pacientams – 18,07 euro. Testams atlikti būtina išankstinė registracija. Registruotis galima tel. nr. (8 345) 60 724 arba (8 345) 60 725.

Dar viena naujovė, kuri įsigalioja nuo gruodžio 1 d., kad vyresni nei 6-erių metų amžiaus vaikai uždarose patalpose privalės dėvėti medicinines veido kaukes, tai reiškia, kad ir pradinukai nuo tos dienos mokykloje turės būti su kaukėmis. Jų nereikės dėvėti sportuojant ar tų veiklų, kurias atlikti kaukė trukdo, metu. Kaukių nereikės ir asmenims, kuriems tai numatyta dėl sveikatos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.