Vaikų skiepijimas vyksta vangiai, bendra situacija stabili

Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo, administracijos direktoriaus Redo Juškaičio, sergamumo COVID-19 situacija rajone ganėtinai gera ir stabili.

Pirmadienio duomenimis, 100 tūkst. gyventojų per 14 d. teko 383,6 atvejo, Lietuvoje – 724. Šakiai pagal minėtą rodiklį šalyje tarp visų savivaldybių yra 14-oje vietoje. Rajone saviizoliacijoje – 194 žmonės, iš jų serga 90, ligoninėse gydomi devyni.
 
Per savaitę susirgo 51 asmuo (31 moteris ir 20 vyrų). Iš jų keturi žmonės iki 18 metų, 35 asmenys iki 65-erių, 12 – vyresni nei 65-erių metų. Septynių dienų vidurkis išlieka nepakitęs – septyni nauji atvejai per dieną.

Akivaizdžiai sumažėjo ir židinių – teliko du (Kidulių mokykla ir Griškabūdžio gimnazija), viliamasi, kad ir jų neliks, nes ugdymo įstaigose – atostogos. Apskrityje židinių skaičiuojama 37.

Per savaitę atlikti 384 testai, iš kurių 15,9 teigiamų. Būtent šis rodiklis ir tempia savivaldybę žemyn, R. Juškaitis mano, kad, pasikeitus testavimo tvarkai, turėtų būti peržiūrėta ir tvarka, pagal kurią vertinamas bendras savivaldybės sergamumas ypač pagal šį rodiklį.

Per savaitę rajone paskiepyti 533 žmonės, iš kurių 52 gavo pirmą skiepą, 73 paskiepyti antrąja vakcinos doze, 408 gavo trečią, palaikomąją dozę. Vaikų (5–11 m.) skiepijimas rajone kol kas vyksta ypač vangiai – iš viso paskiepyti devyni, penki pageidauja tai padaryti.

Iš viso rajone paskiepyta 18 tūkst. 292 žmonės arba 68,3 proc. gyventojų, Lietuvoje – 70,2 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.