Ligos augimas sustojo

Jei praėjusią savaitę rajone buvo didelis COVID-19 augimas, tai šią savaitę, sako savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas Redas Juškaitis, augimas sustojo, fiksuojamas nežymus, 2 proc. kritimas.

Pirmadienio duomenimis, rajone 100 tūkst. gyventojų per 14 d. teko 648,3 ligos atvejo, Lietuvoje – 1 tūkst. 144,4 atvejo. Toliau plinta ir omikron atmaina, šiuo metu yra devyni sergantieji. Nė vienas iš naujai užsikrėtusių, informavo R. Juškaitis, kaip ir ankstesniais atvejais, nesilankė užsienyje. Sergančiųjų amžiaus vidurkis – 25–35 m.
 
Saviizoliacijoje yra 193, iš jų serga 150, ligoninėse gydoma 10 sergančiųjų.

Septynių dienų naujų atvejų vidurkis nuo 15 atvejų sumažėjo iki 12 naujų atvejų per dieną.

Per keturias paskutines dienas susirgo 33 žmonės (16 moterų ir 17 vyrų), iš jų vienas atvejis nustatytas asmeniui iki 18 m., 28 susirgimai – asmenimis iki 65-erių ir keturi – vyresniems nei 65-erių metų.

Sergamumo židiniai išlieka du ir tie patys (ligoninė ir savivaldybės skyrius), tik ligoninėje padaugėjo sergančių (trimis atvejais).

Per savaitę mobiliame patikros punkte atlikta 612 testų, iš kurių teigiamų – 17,3 proc.

Kasdien daroma po 45 testus, pirmadienį visi tos dienos laikai jau buvo užsakyti, tačiau per pirmas darbo valandas keturi žmonės neatvyko.

„Tie žmonės, kurie dėl kažkokių priežasčių atvykti negali ar testus pasidaro kituose punktuose, turėtų atšaukti rezervaciją, nes atima iš kitų žmonių galimybę prasitestuoti“, – sako savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas.

Per savaitę buvo paskiepyta 1 tūkst. 54 žmonės, iš jų 32 gavo pirmą vakcinos dozę, 72 paskiepyti antrąja doze, 950 paskiepyti sustiprinančia, trečiąja doze.

R. Juškaitis atkreipė dėmesį, kad kol kas ypač vangiai skiepijami 5–11 metų vaikai. Nuspręsta, kad jie Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centre būtų skiepijami tik penktadieniais, viliantis, kad per savaitę susidarytų didesnis norinčių skiepytis skaičius ir nereiktų išpilti atlikusių vakcinų, kadangi iš vienos dozės galima paskiepyti 10 vaikų. Pavyzdžiui, praėjusį penktadienį poliklinikoje buvo paskiepyti septyni šios amžiaus grupės vaikai. Iš viso rajone šios amžiaus grupės vaikų paskiepyta 1,2 proc.

Rajone iš viso paskiepyta 18 tūkst. 384 žmonės arba 70,5 proc. gyventojų, Lietuvoje – 69 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.