Žmonių nerimą vadina nepagrįstu

sakiu gmps
Gintarė MARTINAITIENĖ


Nors apie Šakių greitosios medicinos pagalbos stoties (GMPS), kuri nuo spalio 1 d. priklauso Kaunui, darbą rašėme nekart, visgi jos vadovas Rimgaudas Lebedžinskas sako, kad klausimų sulaukia daug, tad ramina, kad žmonėms nėra ko baimintis, priešingai, jis įsitikinęs, kad paslaugų kokybė tik gerės.

„Daug žmonių galvoja, kad atvažiuos iš Kauno ir gali tekti ilgai laukt, bet juk viskas lieka. Kaip mašinos stovėjo, taip stovės. Kaip mes važiavome, taip važiuosime, nebent mūsiškiai būtų išvažiavę ir trūktų, tai atvažiuotų iš Kauno“, – sako R. Lebedžinskas.

Jis įsitikinęs, kad paslaugų kokybė gerės, o reforma anksčiau ar vėliau palies visas greitąsias, tad geriau, mąsto pašnekovas, tai daryti vieniems pirmųjų, tada ir naudos daugiau gauni.

„Kaunas – pati geriausia pagalbos stotis Lietuvoje. Jie visąlaik mokėsi, tobulėjo, vieninteliai organizuoja ir žaidynes, kuriose šiais metais dalyvavo ir mūsiškiai. Ir dabar labai geranoriški, mūsiškiai važiuoja pas juos, semiasi patirties, tobulėja. Atvažiuoja ir pas mus. Mes neblogai dirbom, bet ten kitas lygis, yra kur pasitempt“, – privalumus vardija R. Lebedžinskas ir priduria, kad daug pliusų būnant didelės įstaigos dalimi – brigada atsiras ir Kudirkos Naumiestyje, visai kitos galimybės atnaujinti įrangą ar autoparką, ne tik kelti kvalifikaciją.

Štai kalbėdamas apie transportą jis pripažįsta, kad vienas iš automobilių nuvažiavęs apie 700 tūkst. km, kitas 500 tūkst., tiesa, yra naujesnių automobilių, bet „su jais tik po kiemą gali važinėti“.

„Nupirko ministerija, nes dideli specialistai taip rekomendavo, o vienu tiltu varomi, nieko iš jų naudos“, – kritiką aukštesnei valdžiai žeria Šakių greitosios vadovas.

Jis įsitikinęs, kad dėl politikų sprendimų susiklostė situacija, kai šalyje jaučiamas medikų badas, greitosios specialistai išvis kurį laiką nebuvo rengiami, o jauni medikai neretai renkasi ir užsienį. Apskritai visi valdžios atstovai, sako R. Lebedžinskas, melagiai, nesvarbu, kuriai partijai priklausytų, ir visko prižada tik prieš rinkimus. Galiausiai reforma veja reformą, o paslaugos tolsta nuo žmogaus.

Tiesa, Šakių greitąją prijungus prie Kauno jam pačiam atsakomybės mažėja, bet jis sako niekada jos nebijojęs, Šakių greitajai vadovavęs 21-erius metus, šiuo metu kolektyvą sudaro 24 darbuotojai, kurių kaita išties nedidelė, o pats turi ateities planų ir viliasi per rinkimus patekti į savivaldybės tarybą ir savo žinias bei patirtį pritaikyti ir ten.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.