Neliks trijų medicinos punktų

Nuo sausio 1 d. bus uždaryti Kudirkos Naumiesčio pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) Panovių, Keturnaujienos, Žvirgždaičių medicinos punktai.

Tokiam sprendimui pritarė gruodžio 23 d. posėdžiavę savivaldybės tarybos nariai. Prašymą uždaryti medicinos punktus buvo pateikusi ir įstaigos vyriausioji gydytoja Audronė Račiūnienė. Paslaugos iš stacionariai teikiamų būtų keičiamos į mobilias paslaugas asmens namuose. Didžiajai daliai pacientų, kaip nurodoma aiškinamajame rašte, ir dabar paslaugos teikiamos namuose.  
 
„Paslaugos bus teikiamos kaip ir iki šiol: gydytoja lankys neįgalius ir spec. poreikius turinčius pacientus  jų namuose. Paskirta slaugytoja, esant poreikiui su gydytojos paskyrimu  vyksta į pacientų namus procedūrų atlikimui.  Esant slaugos paslaugų namuose poreikiui, išrašomas siuntimas Šakių PASPC slaugos komandai“, – aiškina gydytoja ir priduria, kad 2021–2022 m. kaimo vietovėse namuose suteikta apie 400 paslaugų, į Panovius, Keturnaujieną, Janukiškius gydytoja vyksta kas du–tris mėnesius, per metus šiose vietovėse aplankyta daugiau nei 100 pacientų.

Be to, punktai neatitinka reikalavimų, o jų išlaikymas yra papildoma našta Kudirkos Naumiesčio PSPC. Medicinos norma, reglamentuojanti medicinos punktų veiklą šalyje, panaikinta 2020 m. sausio 16 d.

Balsuojant šiuo klausimu Bernardinas Petras Vainius buvo prieš, o Mantas Puskunigis susilaikė, 18 tarybos narių balsavo už.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.