Nemokama gripo vakcina artėjančiam sezonui

vakcinaUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centras pateikė informaciją apie valstybės lėšomis įsigytos sezoninės gripo vakcinos skirtus kiekius konkrečioms asmens sveikatos priežiūros įstaigoms (toliau ASPĮ) 2010-2011 metų sezonui.

Kaip informuoja Marijampolės visuomenės sveikatos centras, Marijampolės apskrityje 2010-2011 metų skiepijimo sezonui 44 įstaigoms paskirta 7012 sezoninio gripo vakcinos dozių (2009-2010 m. - 8725). Pasak vyr. specialistės ryšiams su visuomene Daivos Klimavičienės, ASPĮ pateikė poreikius paskiepyti 9499 rizikos grupėms priklausančius asmenis (iš jų vyresnių nei 65 m. amžiaus - 4454, sergančių lėtinėmis ligomis asmenų iki 65  m. amžiaus - 3311, socialinės globos ir slaugos įstaigose gyvenančių asmenų -737,  sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojų – 808,  nėščių moterų – 189).
 
Kadangi paskirstytų sezoninio gripo vakcinų pakaks ne visiems rizikos grupėms priklausantiems asmenims paskiepyti (maždaug apie 74 proc. ASPĮ nurodyto kiekio, kurį jos galėtų realiai įskiepyti rizikos grupių asmenims), prioriteto tvarka pirmiausiai rekomenduojama skiepyti vyresnius nei 65 metų amžiaus asmenis bei sergančius lėtinėmis širdies-kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, ir kitomis lėtinėmis ligomis, susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais.

Skiepijimus vykdo  ASPĮ.   Informaciją    apie  sezoninio gripo skiepijimus suteiks bendrosios praktikos  gydytojas. Nemokamos sezoninio gripo vakcinos kiekis yra ribotas.

Marijampolės visuomenės sveikatos centro specialistai teigia, kad pasiskiepyti turėtų ne tik rizikos grupėms priklausantys asmenys, bet ir tie, kurie nori išvengti pavojingos, kartais komplikuotomis ligos formomis pasireiškiančios infekcijos.

„Draugo” inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.