Kraštietė A. Karaliūnaitė lukšietėms pasakojo ne tik apie žolelių galią

adeleGintarė MARTINAITIENĖ

Lukšių moterų veiklos klubas, domėdamasis, kaip reikia sveikai gyventi, ketvirtadienį į svečius pasikvietė kraštietę žolininkę, daugelio tiesiog ragana vadinamą, Adelę Karaliūnaitę. Lukšietės noriai klausėsi ne tik jos skaitomos paskaitos, bet ir įsigijo įvairių kremų, arbatų ir žolelių mišinių.

Nuotr. A. Karaliūnaitė pasakojo, kaip žolelių pagalba išlaikyti sveikesnį kūną, taip pat dalijosi mintimis apie gyvenimą, noriai bendravo su į susitikimą susirinkusiomis lukšietėmis.

Renka žoleles

Daugelį metų A. Karaliūnaitė gyveno mūsų rajone, tad daug pristatinėti šios moters tikriausiai nereikia. Ji Šakiuose užsiėmė įvairia veikla, 12 metų dirbo veterinarijos gydytoja kolūkyje, tiek pat laiko mokėsi žolelių ir žodžio gydymo meno. Dabar, kaip save pristatydama akcentuoja žolininkė, renka žoleles žmonėms, kamuojamiems įvairiausių ligų. Be to, apie savo veiklą ir augalų poveikį sveikatai skaito paskaitas įvairiuose Lietuvos regionuose. „Dažniausiai renkuosi mažesnius miestelius ir kaimiškas vietoves. Šiais metais skaičiau jau 37 paskaitas“, - susirinkusioms lukšietėms pasakojo žolininkė.
 
Stebi gamtą – nuspėja orą

A. Karaliūnaitė pirmiausiai atkreipė susirinkusiųjų dėmesį į tai, kad tai, kas šiuo metu vyksta su gamta, nuo žmogaus nepriklauso. Ji kalbėjo, kad visų pirma keičiasi pati gamta, iš kurios žmogus dažnai galėtų pasimokyti. „Žmonija išsigandusi to, kas vyksta su gamta, bet klaidinga manyti, jog mes dėl to kalti“, - mintimis dalijosi žolininkė. Rinkdama įvairius augalus ji sako pastebėjusi, kad kai kurie rudeniniai augalai šiais metais nepražydo. Tai galėtų reikšti, kad bus ankstyvas ruduo. Stebėdama, kokia rudenį buvo medžių žievė, A. Karaliūnaitė linkusi manyti, kad žiema dar gali parodyti savo ragus.

Pasakojo apie žoleles

Lukšių kultūros centro renginių organizatorė Rima Bakienė susitikimo pradžioje kreipdamasi į viešnią teiravosi, kaip gyventi natūraliau, juk per televiziją pastaruoju metu pateikiama tiek antireklamos apie įvairias kosmetikos priemones, maisto produktus. Žolininkė susirinkusioms aiškino apie pojūčius, nuo kurių priklauso žmogaus savijauta ir sveikata. „Tik laimingas žmogus mažiau serga, jam geriau sekasi. Kad galėtume valdyti savo pojūčius, reikia turėti sveiką kūną“, - minėjo viešnia. Tad būtent apie tai, kaip žolelių pagalba galima kūną padaryti sveikesnį, A. Karaliūnaitė ir pasakojo lukšietėms. Ji vardijo daugybę žolelių ir augalų pavadinimų ir pasakojo jų poveikį organizmui. Ji įsitikinusi, kad visas ligas galima gydyti viena žolele, arba vieną ligą gydyti visomis žolelėmis. Viskas priklauso nuo daktaro meistriškumo ir ligonio būklės. Žolininkė aiškina, kad gydant žolelėmis veikiamas ne tik konkretus ligos simptomas, bet ir visas organizmas. Žolelei nesvarbi tiksli diagnozė. Ji veikia daugelį organizmo funkcijų, nes didžiulė žolelėje esančių veikliųjų medžiagų įvairovė, leidžia joms prisijungti prie laisvų ląstelių receptorių ir pradėti gydomąją veiklą tuojau pat.

Įdomūs faktai

Įdomus faktas, kurį minėjo kraštietė, kad moteris, nenorėdama pakenkti organizmui, iki 23 metų turėtų pasigimdyti 3 – 5 vaikus. Juokavo garsi žolininkė ir apie moters dalią bei gyvenimą. „Gimsta mergaitė, tampa moterimi, vėliau įvairūs menstruaciniai sindromai dar vėliau menopauzės, o kai pagaliau visa tai praeina ir moteris galėtų džiaugtis gyvenimu, tampa nelabai kam reikalinga“, - kalbėjo viešnia.

Susitikimo pabaigoje lukšietės neskubėjo skirstytis. Jos bendravo su A. Karaliūnaite, įsigijo įvairių žolelių, arbatų, kremų. Kaip juokavo viena iš renginio dalyvių, dabar visos bus gražios ir laimingos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.