Pasaulinės ligonių dienos proga – moksleivių dėmesys

ligoniu_dienaVasario 11 dieną minima Pasaulinė ligonių diena. Tradiciškai ši diena paminėta ir Šakių ligoninėje, tačiau nauja tai, kad ligonius šios dienos proga lankė ne medicinos seselės ar medikai, o Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleiviai.

Nuotr. Gimnazistai ligoniams dalijo atvirukus su linkėjimais Pasaulinės ligonių dienos proga.

Pasaulinės ligonių dienos minėjimas rajone prasidėjo Šv. Mišiomis už medikus ir ligonius. Kadangi ligoninėje vyksta remonto darbai, šiais metais nuspręsta renginio neorganizuoti. Vyriausiosios slaugos administratorės Danutės Duobienės kvietimui neliko abejingi Šakių „Žiburio“ gimnazijos antrosios klasės moksleiviai. Jie, lydimi socialinės pedagogės Ligitos Kajackienės ir ligoninės darbuotojų bei vyriausiojo gydytojo Algirdo Klimaičio, aplankė palatose gulinčius ligonius, dalijo per dailės pamokas sukurtus atvirukus su užrašytais linkėjimais. „Būtent ši antrokų klasė turi savanoriavimo patirtį, tad padėti ir parodyti dėmesį kitiems jiems nėra naujiena. Tiesiog norėjome atnešti pavasario, jaunatviškumo, nors už lango ir žiema“, - teigė L. Kajackienė. Užėję į palatas gimnazistai ligoniams linkėjo sveikatos, išsakė žodžius Pasaulinės ligonių dienos proga. Šakių ligoninės vadovas gimnazistams ir juos lydėjusiai socialinei pedagogei dėkojo už parodytą iniciatyvą ir ligoninės vardu jiems įteikė saldžią dovanėlę. Ligoninės pacientai vieni džiaugėsi, kiti nelabai suprato, kas vyksta, treti teiravosi, ar už dalijamus atvirukus nereikia sumokėti. Tačiau aišku viena – abejingų neliko.
 
Aplankę ligonius gimnazistai buvo supažindinti ir su naujai sutvarkytomis Slaugos skyriaus patalpomis, į kurias ligoniai turėtų būti perkelti mėnesio pabaigoje. Vyriausiasis gydytojas jiems aprodė naujas palatas, aiškino, kur bus kokia įranga. Dabar, kol vyksta remonto darbai, Slaugos skyrius perkeltas į buvusias Akušerinio skyriaus patalpas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.