Sieks prisiteisti moralinės žalos atlyginimą

Prieš porą metų respublikinėje žiniasklaidoje nuskambėjo buvusios griškabūdietės Valentinos Baltrušaitytės ligos istorija. Moteris tik po 13 metų išsivadavo nuo kančių. Dabar ji prašo daugiatūkstantinės neturtinės žalos atlyginimo.   

Bemaž prieš 15 metų Griškabūdyje gyvenusi Valentina Baltrušaitytė prieš porą metų viešai prabilo apie jos pilve rastą chirurginį instrumentą – Revorverio kablį (ilgis – 28, plotis – 7, storis – 0,2 cm). Nepakeliami skausmai V. Baltrušaitytę kamavo visus 13 metų iškart po Šakiuose atliktos, jos gyvenime pirmosios, operacijos. Tik bemaž prieš porą metų, kai Šakių ligoninėje jai buvo atlikta operacija, kurios metu buvo pašalinta tulžies pūslė, Vilniaus greitosios medicinos pagalbos universitetinės ligoninės chirurgai moteriai atliko operaciją ir iš jos pilvo išėmė minėtąjį instrumentą. Ir tik tada išsisprendė visos sveikatos problemos.

Kaip 2009 metais rašė „Draugas“, tuomet už patirtą materialinę bei moralinę žalą ji prašė 1,5 mln. litų. Dabar respublikinė spauda skelbia, kad V. Baltrušaitytė, pasitarusi su advokatais, nutarė pateikti civilinį ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo Šakių ligoninei. Dabar ji siekia už 13 metų kančias prisiteisti 200 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.