Slaugytojai minėjo profesinę šventę

slaugytoju_dienaPraėjusį ketvirtadienį Zyplių dvare Šakių ligoninės kolektyvas paminėjo Tarptautinę slaugytojų dieną. Renginio metu buvo įteiktos Padėkos, ištarti šilčiausi žodžiai geriausiai dirbantiems.

Nuotr. A. Klimaitis Slaugytojų dienos progai skirtas gėles įteikė vyriausiajai ligoninės slaugos administratorei D. Duobienei.

Susirinkusiuosius sveikinęs Šakių ligoninės vyriausiasis gydytojas Algirdas Klimaitis teigė, jog slaugytojų darbą sudėtinga įvertinti. „Sunku net suskaičiuoti jūsų darbus, o kasdienybėje esate lyg ir nematomos. Jūs ir priimate žmogų į šį gyvenimą, ir išlydite iš jo. Jūs apsuptos įvairiausių gyvenimo spalvų. Šiandien visų tariami padėkos žodžiai skiriami tik jums“, - teigė ligoninės vadovas.

Mero Juozo Bertašiaus Padėkos raštai Slaugytojų dienos proga už pasiaukojantį, švelnumo ir nuoširdumo reikalaujantį darbą buvo įteikti šioms slaugytojoms: Birutei Bybartienei, Birutei Matulaitienei, Ilonai Armanavičienei, Aldonai Rinkevičienei, Violetai Ulinskaitei. Ne tik profesinės dienos, bet ir asmeninių sukakčių proga Padėkos įteiktos Ingai Pakalnienei, Daivai Vedegienei, Ramutei Bacevičienei.
 
Gydytojų sąjungos Šakių skyriaus pirmininkės Zojos Savinovienės linkėjimus slaugytojoms perdavė Vidaus ligų gydytojas Vaidas Balčiūnas. Sveikinimo žodį susirinkusiesiems tarė ir Lukšių seniūnas bei dvaro šeimininkas Vidas Cikana. Jis prisiminė, kaip pats neseniai turėjo sveikatos problemų ir buvo atsidūręs ligoninėje, Reanimacijos skyriuje. „Tikrai kartais net ne tabletės reikia, o gero žodžio, užuojautos. Tai jūsų darbe labai svarbu“, - teigė V. Cikana. Už rūpestį bei išskirtinį dėmesį jis simbolinę akmens skulptūrėlę įteikė Daivai Plaušinaitienei.

Muzikinę programą bei gerą nuotaiką šventės dalyviams dovanojo „Bobų vasaros“ moterys.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.