Po susitikimo klausimų nesumažėjo

Birželio paskutinį penktadienį Kauno savivaldybėje vykusio susitikimo metu penkių rajonų atstovai Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos delegacijai pristatinėjo 2013-2015 metais planuojamo įgyvendinti projekto dėl kompleksinės pagalbos teikimo namuose gaires. Tad ar po susitikimo sumažėjo neaiškumų ne vieną klausimą kėlusiame projekte?

Praėjusį penktadienį Kaune vyko projekto pristatymas, kuriame dalyvavo ir mūsų rajono atstovai. Kaip aiškino vicemerė Rima Rauktienė, buvo tikimasi gauti visus atsakymus į kylančius klausimus ir galutinai išsiaiškinti, kaip turės būti vykdomas minėtas projektas. „Iš tikrųjų dar niekas galutinai neaišku. Migla. Reikia labai daug dirbti ir aiškintis. Net neaišku, kiek mes realiai galėtume gauti lėšų, nekalbant apie konkrečių paslaugų teikimo modelį. Vieni labiau linksta į medicininę pusę, kiti į socialinę, o kai kurių savivaldybių atstovai išvis nelabai suprato, kur papuolę“, - po susitikimo kalbėjo mero pavaduotoja. Ji susidarė nuomonę, kad dar pati ministerija aiškinasi ir nori suprasti projekto įgyvendinimo niuansus, tad tai, jog savivaldybėms būtų atsakyta į rūpimus klausimus, nelabai realu. Tad ar privati įstaiga, kaip ir Socialinių paslaugų centras galės rajone teikti kompleksines paslaugas neįgaliesiems namuose? Būtent šis klausimas pastaruoju metu buvo gana dažnai gvildenamas savivaldybės padangėje. R. Rauktienė aiškino, kad niekas nepasakė nei taip, nei ne. Aišku tai, kad už šių paslaugų teikimą atsako savivaldybė. „Tikrai niekur nesame pavėlavę ar kažko nepriėmę, tačiau neaiškumų kaip buvo, taip ir liko“, - sakė vicemerė. Ji neatmetė galimybės, reikalui esant, D. Zaleskienės prašymą svarstyti dar kartą, tačiau kol kas neaišku, kada tai galėtų vykti.  

Paskutiniajame rajono tarybos posėdyje buvo atmestas UAB „Dalios Zaleskienės ambulatorija“ prašymas dėl įtraukimo į socialinių paslaugų tiekėjų sąrašą, motyvuojant, kad projektas bus įgyvendinamas tik 2013 – 2015 metais ir jame daug neaiškumų. Tiesa, komiteto posėdžiuose dalyvavusi D. Zaleskienė sakė, kad ambulatorija, nesvarbu, ar projektas bus įgyvendinamas, ar ne, nori teikti ne tik medicinines, bet ir socialines paslaugas. Tačiau į tai atsižvelgta nebuvo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.