Šiaurietišką ėjimą išbandė ir neįgalieji

Šiaurietiškas ėjimas - sparčiai populiarėjantis fizinio aktyvumo būdas ne tik Lietuvoje, bet ir rajone. Jau pravestas ne vienas seminaras siekiant, kad vis daugiau žmonių išbandytų šią naują sporto šaką. Ne išimtis ir neįgalieji.
 
Šakių rajono  Žmonių  su  negalia  sąjunga, skatindama  savo  narių  fizinį  aktyvumą, suorganizavo  šiaurietiško  ėjimo užsiėmimus. 23  sąjungos  nariai, vadovaujami sporto  trenerio  Laimonto  Rakausko, „Varpo“ mokyklos stadione  sėmėsi  šiaurietiško  ėjimo  paslapčių. Pirmiausia  treneris  supažindino  susirinkusius  su  pagrindiniais šiaurietiško  ėjimo  privalumais, o  vėliau  mokė  vaikščioti, taisyklingai  naudojant  lazdas.  Visi  nariai  buvo  labai  patenkinti  ėjimo  pamoka  ir  prašė  trenerio  sugrįžti į  Šakius.
Šiaurietiško  ėjimo  sąjungos nariai mokėsi ir Kriūkuose, kartu  su  bendruomenės  žmonėmis. Ateityje  numatoma  šią  priemonę  pravesti  ir  Janukiškių  neįgaliesiems  bei  bendruomenės  nariams.

2013-uosius Sveikatos apsaugos  ministerija paskelbė Sveikatingumo  metais, tuo siekdama  dar  kartą  atkreipti visuomenės dėmesį į tai, kad  sveikata – didžiausias  turtas, ir paskatinti žmones  labiau ja rūpintis. Ministerijos užsakymu atlikta  apklausa  parodė, kad  gyventojų  fizinis  aktyvumas yra  labai  mažas.  Net 75%  žmonių  laisvalaikiu  nesimankština ir  nesportuoja. Sėdėdami (darbe ir laisvalaikiu) gyventojai kasdien praleidžia vidutiniškai apie  5  valandas. Reguliarus fizinis aktyvumas galėtų  daugeliui padėti išvengti širdies bei kraujagyslių ligų, diabeto, depresijos.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.