Pirmosios gripo vakcinos – jau gydymo įstaigose

Pirmosios gripo vakcinos, kuriomis nemokamai skiepijami rizikos grupėms priklausantys žmonės, jau pasiekė dalį šalies gydymo įstaigų.
 
Likusios vakcinos įstaigas pasieks spalio mėnesį. Taigi, šiais metais gerokai anksčiau nei įprastai Lietuva tinkamai pasirengė atremti kasmet užplūstančią gripo epidemiją.

Iš viso buvo nupirkta 100 tūkst. dozių gripo vakcinų, kuriomis bus galima paskiepyti 100 tūkst. žmonių.

Minėtomis vakcinomis nemokamai bus skiepijami rizikos grupėms priklausantys žmonės, kuriems susirgti gripu yra didžiausia tikimybė. Rizikos grupei priklauso: sergantieji lėtinėmis ligomis, nėščios moterys, pensinio amžiaus asmenys, slaugos ir globos įstaigose gyvenantys žmonės bei asmens sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai, kuriems tikimybė užsikrėsti gripu ypač padidėja bendraujant su sergančiais pacientais.

Išvardyti asmenys jau dabar gali teirautis savo šeimos gydytojo apie galimybę pasiskiepyti. Šeimos gydytojas juos nukreips pas skiepijantį gydytoją specialistą arba į vakcinacijos kabinetą, kur teikiamos šios paslaugos.  

VLK nupirktos gripo vakcinos galioja vienerius metus, taigi, jos galios net ir pasibaigus kitų metų pavasariui, kol dar yra reali rizika susirgti gripu.

Ankstesniais metais vakcinos gydymo įstaigas pasiekdavo gripo epidemijai jau įsisiūbavus. Tuomet skiepytis nebūdavo efektyvu. VLK siekė, kad tokia situacija nepasikartotų ir šiemet stengėsi kuo anksčiau aprūpinti gydymo įstaigas vakcinomis, ką ir pavyko sėkmingai padaryti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.