Paaiškėjo geriausi matematikai

5–8 klasių matematikos olimpiadoje dalyvavo net 58 mokiniai iš visų rajono gimnazijų, Kriūkų, Lekėčių, Šakių „Varpo“ mokyklų, Žvirgždaičių progimnazijos, Plokščių, Paluobių mokyklų-daugiafunkcių centrų, Gelgaudiškio, Slavikų, Kidulių, Sintautų pagrindinių mokyklų bei Siesartėnų pagrindinio ugdymo skyriaus.

Penktokų grupėje, surinkus vienodą taškų skaičių, buvo skirtos dvi pirmosios vietos – Viltei Kazlauskaitei (mokytoja Kanana Urbaitienė) iš Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos ir Pijui Bataičiui iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos. Antroji vieta atiteko Pijaus bendraklasei Aušrinei Laukaitytei. Abu matematikos moko mokytoja Algimanta Kazlauskienė. Trečiąją vietą penktokų grupėje iškovojo Siesartėnų pagrindinio ugdymo skyriaus mokinys Adomas Kybartas (mokytoja Gražina Augaitienė).
 
Tarp šeštokų geriausiai pasirodė ir pirmąją vietą laimėjo Griškabūdžio gimnazijos mokinė Paula Sendžikaitė (mokytoja Ilona Tamulienė). Antrąją vietą dalijosi du mokiniai – varpietis Vilius Frančiakas (mokytoja Violeta Gurgždaitienė) ir Nojus Mikelionis (mokytoja Laimutė Borutaitė) iš Kidulių pagrindinės mokyklos. Trečiosios vietos, surinkus vienodą taškų skaičių, skirtos taip pat dvi. Jas iškovojo Deividas Širvaitis (mokytoja Valda Valaitienė) iš Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos ir plokštietis Eimantas Jansavičius (mokytoja Regina Didbalienė).

Septintokų grupėje pirmąją vietą iškovojo Griškabūdžio gimnazijos moksleivis Tomas Jasulevičius (mokytoja I. Tamulienė). Antrąją – varpietis Žygimantas Venskaitis (mokytoja Rita Grybienė). Trečiąja vieta dalijosi kidulietis Nedas Rimavičius (mokytoja L. Borutaitė) ir kriūkietė Gabrielė Augustaitytė (mokytojas Algimantas Bakas).

Vyriausiųjų, aštuntokų, grupėje sėkmė nusišypsojo „Varpo“ mokyklos mokiniui Liudui Balčiūnui (mokytoja R.Grybienė), užėmusiam pirmąją vietą. Vilius Zavistauskas (mokytoja Naida Ralickienė) iš Paluobių mokyklos-daugiafunkcio centro olimpiadoje užėmė antrąją vietą. Aštuntokų grupėje taip pat buvo skirtos dvi trečiosios vietos – Audriejui Kardauskui (mokytoja R.Didbalienė) iš Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro ir Aistei Gailiūtei (mokytoja Rimanta Pranskaitienė) iš Žvirgždaičių progimnazijos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.