Naujos grupės steigimui – tūkstantinės sumos

Rajono savivaldybės tarybos 2016 m. kovo 18 d. sprendimu numatoma pertvarkyti Šakių „Berželio“ mokyklos struktūrą kartu perkeliant mokyklinio amžiaus specialiųjų poreikių vaikus ugdytis į Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centrą.

Šiuo metu Šakių „Berželio“ mokykloje netenkinami 25 tėvų prašymai priimti ugdytis ikimokyklinio amžiaus vaikus. Atsižvelgiant į tai, specialiųjų poreikių ikimokyklinio amžiaus vaikus planuojama perkelti į Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centrą, kur jiems būtų sudarytos geros ugdymosi sąlygos bei suteikta kvalifikuota specialistų pagalba. Atlaisvintose patalpose atsirastų galimybė įkurti naują ikimokyklinio amžiaus grupę. 2016 m. birželio 7 d. duomenimis, „Berželio“ mokykloje yra ugdomi 4 vaikai (3–6 metų amžiaus) su dideliais specialiaisiais ugdymo poreikiais.
 
Uždarius specialiąją ikimokyklinio ugdymo grupę ir lavinamąją klasę mokyklinio amžiaus specialiųjų poreikių vaikams, bus naikinami 9,11 darbuotojų etato. Naujai kuriamai grupei prireiks 1,5 etato, išeitinėms kompensacijoms išmokėti prireiks daugiau nei 18 tūkst. eurų. Jei uždaromos grupės darbuotojai sutiks būti perkelti dirbti į naujai steigiamą grupę, išeitinių kompensacijų suma sumažės iki 16 tūkst. eurų. Naujos ikimokyklinio ugdymo grupės patalpų remontui ir inventoriaus įsigijimui prireiks 13 tūkst. eurų.

„Berželio“ direktorė Lina Viliūšienė teigė, jog sprendimas pertvarkyti mokyklos struktūrą – itin sveikintinas. Direktorės teigimu, būtų apmaudu, jei nebūtų maksimaliai išnaudojamos „Šaltinio“ patalpos, speciali įranga ar čia dirbantys kvalifikuoti specialistai. Juolab kad, įvykdžius pertvarką, pasiseks ir šakiečiams, kurių mažyliams, atsidarius dar vienai grupei, bus lengviau patekti į darželį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.