Nominuoti aktyviausi rajono moksleiviai

jaunimo nominantaiPenktadienį rajono jaunimas rinkosi į J. Lingio parką, kur vyko apdovanojimai „Nominuok 2016“. Renginio metu išdalinta dešimt nominacijų. Apdovanojimus organizavo Šakių rajono moksleivių taryba (ŠRMT).

ŠRMT pirmininkė Gabija Barauskaitė pakvietė pirmąją nominantę. Į sceną lipa Lukšių Vinco Grybo gimnazijos moksleivė Milda Čebanauskaitė, jai paskirta nominacija „Metų aktyvas“. Ją ir pakalbinome. Milda sakė, kad nenustebo gavusi šį įvertinimą, ji prisipažino – jos tiesiog visur yra daug. Ji šoka mokyklos tautinių šokių kolektyve, lanko žurnalistikos, astronomijos būrelius, yra renginių vedėja. Pasak jos, nors mokslai kartais nukenčia, bet ji viską sugeba suderinti ir galvoja tapti politike. Aktyvi mergina šiais metais buvo pakviesta įsijungti į ŠRMT veiklą, čia savanoriauja, atstovauja Šakių rajonui regione.
 
Šiemet nominaciją „Metų mokinys“, skiriamą už aukštus mokslo pasiekimus respublikinėse ir tarptautinėse olimpiadose, nuspręsta skirti Modestui Matusevičiui. Nominacija „Metų sportininkas“ atiteko ieties metikui Modestui Masteikai – už aukštus sportinius pasiekimus rajono, Lietuvos bei tarptautinėse varžybose. Už aktyvų muzikavimą broliai Karolis ir Dovydas Urbanavičiai gavo nominaciją „Metų muzikantas“. Nominacija „Metų atradimas“ įteikta Jonui Vaikšnorui – už atrastą talentą fotografijos srityje. „Metų teatralo“ nominacija paskirta Nojui Šuopiui – už aktyvią aktorinę veiklą dramos studijos bei socialiniuose tinkluose. „Metų dailininko“ nominacija įteikta Vaivai Frančiakaitei. Geriausiu jaunimo renginiu pripažinta ir nominaciją „Metų renginys“ pelnė Lekėčių pagrindinės mokyklos gegužinė „Šokame lietuvių liaudies šokius“. Jau kelinti metai iš eilės nominacija „Metų savivalda“ įteikta Lukšių Vinco Grybo gimnazijai – už renginių organizavimą, akcijų vykdymą bei jaunimo veiklą. Nominacija „Metų iniciatyva“ įvertinta Dominyka Balčiūtė už renginio „Plyta“ organizavimą.

Nominacijų laimėtojai trumpai prisistatė, juos sveikino šeimos nariai, draugai, mokytojai.

Renginyje taip pat dalyvavo Seimo narys Arvydas Vidžiūnas, politikas Gabrielius Landsbergis.

„Skleiskite ir toliau šviesą, žinias, talentus, gebėjimus Lietuvoje, kad visa tai stebintų Lietuvos žmones ir įkvėptų mus būti tokiais, kokie esate jūs“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Popietę jaunimas tęsė neformalioje aplinkoje ir susitiko bei kalbėjosi su kino režisiere Gabriele Nazaraite ir Lietuvos moksleivių sąjungos nariu Luku Gedvila.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.