Tauragės krašto skautų stovykloje – lukšiečiai

skautai miskeLukšių „Ąžuolo“ draugovės skautai liepos 25–31 dienomis dalyvavo skautų stovykloje „Miško istorija“, kuri vyko Šilalės rajone, Žąsino kaime. Lokystos upelio pakrantėje susirinko apie 150 dalyvių iš įvairių Lietuvos miestų, tarp kurių ir 20 skautų iš Lukšių.

Nuotr. Lukšių „Ąžuolo“ draugovės skautų vadovė Jolita Zokienė (kairėje) sakė, kad stovyklos metu skautukai susirado naujų draugų, bendraminčių.

Dalyviai stovyklavietėje įsikūrė pagal amžiaus grupes. Berniukai ir mergaitės skirstėsi į skiltis pagal kiek pakeistus knygų pavadinimus: „Pepės ilgakojinės“, „Alisos stebuklų šalyje“, „Ozo šalies burtininkai“, „Trys muškietininkai“, „Lobių sala“.
 
Pasak lukšiečių vadovės Jolitos Zokienės, dalyviams teko stovyklas įsikurti skautiškai, naudojant medžiagas iš gamtos, patiems gamintis maistą.

„Skautai tarnauja Dievui, Tėvynei, Artimui. Todėl stovyklautojai dieną pradėdavo ir baigdavo malda, rikiuotės metu buvo keliamos Lietuvos, Skautijos vėliavos, šv. Mišiomis pasibaigė ir stovykla“, – sakė J. Zokienė.

Ši stovykla buvo didelis išbandymas jaunesniesiems Lukšių skautams (8–10 metų). Jie savaitę gyveno be tėvelių, mobiliųjų telefonų, kompiuterių, patogios lovos. Visa tai pakeitė miegojimas palapinėse, ant laužo gamintas valgis. Pasak vadovės J. Zokienės, įveikę visus išbandymus, aukštesnio kaklaraiščio drąsiai sieks jaunesnieji skautai Benas Poška, Rėjus Augustaitis, Marius Misiūnas, Viltė Leveckytė, Rusnė Gvildytė, Dovydas Šilingis, Justas Žukauskas, Eimantas Zokas, o Dominykas Urbštas jau kandidatuos į patyrusius skautus. Jis vienintelis dalyvavo ilgame naktiniame žygyje, plaukė baidarėmis, vykdė kitas sudėtingas užduotis.

Lukšių „Ąžuolo“ draugovės skautus ypač nudžiugino tėvelių apsilankymas, kurie meistravo iš medžio, gamino pietus, atvežė ledų, saldumynų ir vaisių.

Šios dienos buvo ypatingos mūsų krašto skautams, visi puikiai praleido laiką, pasisėmė ištvermės, o atsisveikino sakydami – „Iki kitų metų, sesės ir broliai!”.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.