Šakiečiai perka kokybiškas mokyklines prekes

jundulaAgnė NAUMAVIČIŪTĖ

Iki naujų mokslo metų pradžios liko mažiau nei savaitė. Dauguma tėvų jau yra nupirkę ar vis dar ieško mokyklinių prekių. Prekybininkai sako, kad šakiečiai dažniausiai renkasi kokybiškus mokyklinius reikmenis.

Nuotr. Prieš naujus mokslo metus apsipirkinėjantys šakiečiai gali rinktis iš gana didelio prekių asortimento.

Pataria nepersistengti

Raštinės ir mokyklinių prekių parduotuvės „Jundula“ direktorė Rasita Grincevičienė sako, kad pradinių klasių mokinukų, ypač būsimų pirmokų, tėveliai mokyklines prekes pradeda pirkti dar liepos mėnesį. Būsimiems pirmokams mokytojos dažniausiai pateikia būtiniausių prekių sąrašą, tad tėvams būna daug lengviau orientuotis, ko mažiesiems reikia. O užsukus į „Jundulą“, visuomet galima gauti patarimą, pardavėjos padeda išsirinkti tinkamiausią prekę už prieinamą kainą.
 
„Kartais tėvams reikia paprastų patarimų. Pavyzdžiui, ar tikrai pirmokėliams reikia ir spalvotų pieštukų, ir vaškinių kreidelių? Visuomet rekomenduoju nusipirkti vienus, o jei prireiks, kitų užsukti vėliau“, – mintimis dalijosi verslininkė.

Parduotuvės direktorės pasiteiravus, ar tėvai pirkdami dažniau atsižvelgia į kainą, ar į kokybę, R. Grincevičienė teigė, jog pastebima tendencija, kad tėvai stengiasi išrinkti kuo kokybiškesnius daiktus, net jei jie kainuoja daugiau.

„Tikrai pastebėjome, kad tėvai negaili pinigų kokybiškesniems daiktams. Mano manymu, jie labai teisingai elgiasi, nes tokius daiktus įsigiję vaikai juos naudos daug ilgiau ir nereikės vėl pirkti spalio mėnesį“, – komentavo direktorė.

Tiesa, vyresniųjų klasių mokiniai naujiems mokslo metams apsipirkinėti neskuba. R. Grincevičienė juokavo, jog būna ir taip, kad rugsėjo pirmosiomis dienomis eidami į mokyklą užsuka, nusiperka pora parkerių, kelis sąsiuvinius ir žygiuoja toliau.

„Vyresniems mokiniams apsipirkimas prieš mokyklą tikriausiai nebesukelia tiek džiaugsmo, kiek mažiesiems. O pradinukai vis dar trykšta vaikišku džiaugsmu pamatę jiems patinkantį paveikslėlį ant sąsiuvinio ar penalo“, – šypsojosi R. Grincevičienė.

Būtiniausioms prekėms – 30 eurų

Nors UAB „Gulbelės prekyba“ buities ir kanceliarinių prekių parduotuvėje didžiosios akcijos mokyklinėms prekėms jau baigėsi, čia trečiadieniais daugumai prekių taikoma 30 proc. nuolaida, tad mokiniai vis dar plūsta apsipirkti. Kaip pasakojo parduotuvės vedėja Sigita Bernotienė, ji taip pat pastebėjo, jog šakiečiai apsipirkdami renkasi kokybiškus mokyklinius reikmenis.

Tiek R. Grincevičienė, tiek S. Bernotienė teigė, jog būtiniausių mokyklinių prekių krepšelis, į kurį įeina sąsiuviniai, aplankalai, piešimo sąsiuviniai, spalvoti pieštukai ir pan., vidutiniškai atsieina apie 30 eurų. Tiesa, tokia kaina neperkant kuprinės. R. Grincevičienė pastebėjo, jog kai kur pateikiama informacija, kad norint nusipirkti kokybišką kuprinę tenka pakloti apie 60 eurų, tačiau, moters nuomone, tai netiesa. Anot jos, kokybišką kuprinę galima nusipirkti už 15–30 eurų. Pašnekovių teigimu, jei, lyginant su praėjusiais metais, mokyklinių prekių kainos ir didėjo, tai labai nežymiai.

„Pavyzdžiui, sąsiuvinių, penalų, pieštukų ar kreidelių kainos nuo praėjusių metų mūsų parduotuvėje likos tokios pat“, – pastebėjo R. Grincevičienė.

Tikriausiai visiems aišku, kad kiekvienais metais perkamiausios mokyklinės prekės yra sąsiuviniai ir rašymo priemonės. Tačiau šakiečiai noriai domisi ir naujovėmis, jei atsiranda kokia nors įdomesnė kuprinė ar kitas reikalingas mokykloje dalykas – lentynose neužsiguli.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.