Baseine – pirmosios pamokos

baseinas plaukimasPraėjusią savaitę Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre (JKSC) prasidėjo pirmosios plaukimo pamokos šešių rajono mokyklų 72 pradinukams, tačiau išmokti plaukti gali ne tik jie, bet ir visi norintys. Būsimų plaukikų sąrašai nuolat pildosi.

Nuotr. Nors moksleiviai iškart norėtų plaukti, pirmiausiai jie turi išmokti taisyklingo darbo kojomis, plūduriavimo ir įgyti kitus įgūdžius.

Jau antrus metus Šakių JKSC dalyvauja Lietuvos plaukimo federacijos programos, skirtos pradinių klasių mokiniams, įgyvendinime. Jos metu, bendradarbiaujant su Kūno kultūros ir sporto departamentu, Švietimo ir mokslo ministerija, mokyklomis, dalis kūno kultūros pamokų yra skiriama plaukimo pratyboms. Taip mokyklinio amžiaus vaikai nemokamai įgyja pagrindinius plaukimo įgūdžius.
 
Iki gruodžio mėnesio dukart per savaitę po 12 moksleivių iš Kidulių, Paluobių, Lukšių, Sintautų, Kriūkų ir Gelgaudiškio mokyklų mokysis plaukti, sužinos, kaip saugiai elgtis vandenyje ir pan. JKSC direktorė Roma Paškevičiūtė sakė, kad projektas tikriausiai bus finansuojamas ir po naujųjų, tad mokiniai pamokėles galės tęsti toliau. Mokykloms reikia pasirūpinti tik moksleivių atvežimu iki sporto centro, o patys mokinukai noriai klausėsi trenerio Aurelijaus Marčiulionio pamokymų ir nerimavo, kada pagaliau jie jau galės laisvai plaukioti po baseiną. Tačiau pirmiausiai reikia įgyti taisyklingo darbo kojomis, plūduriavimo ir kitus įgūdžius . R. Paškevičiūtė džiaugėsi, kad moksleivius plaukimo pagrindų moko nuolat žinias bei darbo metodiką įvairiuose mokymuose gilinantis A. Marčiulionis.

Beje, plaukti baseine gali ne tik projekte dalyvaujančių mokyklų moksleiviai. Iki rugsėjo 14 d. renkamos naujos plaukimo grupės. Pasak centro administracijos, tėvai teiraujasi dėl penkiamečių galimybės mokytis plaukti, bet pamokos vyksta 6–18 m. vaikams. Sąrašai greitai pildosi, ne paskutiniais duomenimis, norinčių mokytis plaukti buvo daugiau nei 90. Dažniausiai pamokas pradeda lankyti mažesnio amžiaus vaikai, bet tarp norinčių yra ir kur kas vyresnių, mokytis gali ir suaugę. Sporto mokykloje plaukimo įgūdžius gilina, varžybose dalyvauja 24 moksleiviai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.