Norėdami sutvarkyti mokyklos aplinką tikisi visuomenės paramos

varpo aplinka
Nuotr. Įgyvendinus projektą taip atrodytų Šakių „Varpo“ mokyklos vakarinės sklypo dalies aplinka.


Agnė NAUMAVIČIŪTĖ

Šakių „Varpo“ mokykla pastatyta 1990 m. ir, kaip sako mokyklos direktorius Vitas Daniliauskas, nuo tada nebuvo atlikta jokių didesnių aplinkos tvarkymo darbų, tad atėjo pats metas atsinaujinti. Aptarti planuojamų darbų bei finansinės situacijos praėjusį antradienį mokykloje rinkosi speciali darbo grupė.

Vakarinė dalis

Dar praėjusiais metais šakiečių bendruomenė, vadovaujama pirmininkės Rositos Gorges, nutarė, jog reikėtų atnaujinti „Varpo“ mokyklos aplinką – kad ir minimaliai sutvarkyti bent dalį mokyklos teritorijos. Žinoma, tokiam sumanymui neprieštarauja ir V. Daniliauskas. Antradienį mokykloje rinkosi šiam reikalui sudaryta darbo grupė.

Planuojama, kad bus sutvarkyta mokyklos vakarinės sklypo dalies aplinka – tako dangos pakeitimas ir amfiteatro įrengimas. Su tokiais planais buvo kreiptasi ir į rajono savivaldybės administraciją ir prašyta lėšomis prisidėti prie tvarkymo. Administracija skyrė 10 tūkst. eurų, kurie numatyti Švietimo programoje, o jau kovo mėnesio savivaldybės tarybos posėdyje turėtų būti svarstomas sprendimo projektas dėl lėšų pervedimo į mokyklos sąskaitą. Tuomet ir prasidėtų pirmieji realūs tvarkybos darbai.

Reikia investicijų

Didžiausia problema ta, kad pagal parengtą sąmatą šiems darbams atlikti  reikės maždaug 35 tūkst. eurų, todėl mokyklos direktorius, R. Gorges ir visa likusi darbo grupė kreipiasi į visus gyventojus, neabejingus „Varpo“ mokyklai, prisidėti prie to, kad darbai būtų atlikti, o moksleiviai galėtų džiaugtis atnaujinta aplinka.

Jau dabar telkiamos kuo didesnės pajėgos, ieškoma žmonių, kurie neatlygintinai ar už minimalias sumas teiktų reikiamas paslaugas. Pavyzdžiui, darbo grupės narys architektas Mantas Paketuris parengė aplinkos, kaip ji atrodytų po darbų, vizualizaciją, statybos darbus atliekančios UAB „Vitremsta“ vadovas Vitalijus Bogovičius, kaip vienas iš tėvų ir darbo grupės narių, teikia konsultacijas dėl būsimų darbų ir panašiai. Pirmiausiai, kaip planuojama, bus susikoncentruota ties tako tvarkymu, kurio būklė su metais vis prastėja – plytelės nelygios, vietomis iškilusios, tad vaikams darosi nesaugu jomis vaikščioti – jie bet kada gali susižeisti. Apskaičiuota, kad tako sutvarkymui užtektų savivaldybės skirtų pinigų, tačiau amfiteatro įrengimui lėšų kol kas nėra.

Amfiteatre tilptų iki 100 žmonių ir čia vaikai galėtų leisti savo laisvalaikį, taip pat ši erdvė pasitarnautų rengiant įvairius mokyklos bendruomenės renginius. Tiesa, šioje vietoje planuojama įrengti ir apšvietimą, kuris dabar yra minimalus. O dviračių stovėjimo aikštelė būtų sumažinta ir perkelta kitur, taip atlaisvinant šiek tiek erdvės.

Kreipiasi į gyventojus

Kaip kalbėjo R. Gorges, tai ne pirmas ir, savaime suprantama, ne paskutinis darbo grupės susirinkimas, mintys ir planai bus ir toliau dėliojami. Ateityje planuojami susitikimai su gyventojais, verslo atstovais su prašymu prisidėti prie mokyklos aplinkos tvarkymo.

Jei viskas pasisektų – nestrigs lėšų klausimas, darbai prasidės kovo mėnesį – „Varpo“ mokyklos bendruomenė ateinančius mokslo metus pasitiktų atnaujintoje aplinkoje.

Prie projekto įgyvendinimo galite prisidėti ir jūs, pervesdami lėšų į sąskaitą: LT235011700014000723 (Kredito unija „Zanavykų bankelis“).

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.