Nuo gegužės nesprendžiamas klausimas neišspręstas ir šįkart

vidriene
Nuotr. Vilma Vidrienė teigė norinti, kad jos vadovaujamame Gelgaudiškio vaikų darželyje „Eglutė“ galimai netinkamai atlikto audito klausimas būtų išspręstas kuo greičiau.

Agnė NAUMAVIČIŪTĖ

Gegužės 18 d. Gelgaudiškio vaikų darželio „Eglutė“ vadovė Vilma Vidrienė kreipėsi į savivaldybės administraciją dėl savivaldybės Centralizuoto vidaus audito skyriaus vedėjos Dalijos Rakauskienės galimai neteisėtų veiksmų įstaigoje atliekant vidaus auditą. Antradienį šio klausimo nagrinėti į posėdį rinkosi sudaryta komisija, kuriai pirmininkauja savivaldybės tarybos narys bei Kontrolės komiteto pirmininkas Mindaugas Tarnauskas. Deja, posėdis pasisuko kiek netikėta linkme.

Dar birželio mėnesį komisijos pirmininkas „Draugui“ komentavo, kad informacijos gauta tikrai daug ir abiejų pusių nuomonės gana stipriai išsiskiria. Tuomet M. Tarnauskas teigė, kad bus išklausyta tiek V. Vidrienė, tiek D. Rakauskienė, tačiau neatmetė galimybės, kad dėl galimai neteisėtų veiksmų ir visos situacijos yra pučiamas burbulas.

Antradienį vykusio posėdžio metu ir buvo siekta leisti pasisakyti abiem pusėms bei priimti sprendimą. Tiesa, spaudos atstovai iš šio posėdžio buvo išprašyti, motyvuojant tuo, jog audito medžiaga yra riboto prieinamumo, o ir V. Vidrienė bei D. Rakauskienė nepanoro, kad žurnalistai šiame susitikime dalyvautų.

Su komisijos pirmininku susisiekus kitą dieną, šis teigė neturintis per daug ką komentuoti, mat tiek komisijai, tiek Centralizuoto vidaus audito skyriaus vedėjai ir darželio vadovei teks susitikti dar kartą kitame posėdyje.

„Viena pusė teigia, kad jai padaryta žala, pažeistas reputacijos klausimas, kita pusė jaučiasi neteisingai kaltinama. Prasidėjus posėdžiui V. Vidrienė pateikė savo poziciją, o D. Rakauskienė pradėjo kvestionuoti komisijos susirinkimo teisėtumo klausimą, neva jis yra negaliojantis. Tuomet pasiteiravau, ar ji kvestionuoja teisėtumo klausimą, ir rekomendavau kreiptis į administracijos direktorių Dainių Grincevičių, kad dar kartą būtų atliktas tyrimas. Nesinorėjo priimti jokio sprendimo žinant, kad jis gali būti apskųstas“, – komentavo M. Tarnauskas.

Jis teigė nesuprantantis, kokiu tikslu ši situacija dar labiau apsunkinama ir vilkinamas klausimo išsprendimas.

„Nelabai supratau, kam to reikia. Klausimo sprendimas dar labiau uždelsiamas, gaišinamas visų laikas. Naujų faktinių aplinkybių nebus, nes viskas sprendžiama jau už praėjusį laiką. Toks žaidimas neatrodo solidžiai. Mes susirinkome geranoriškai išklausyti abiejų pusių ir rasti kompromisą, nesame nusiteikę nė prieš vieną pusę“, – nuomone dalijosi pirmininkas.

Darželio vadovė ir po posėdžio, kol nepriimtas joks sprendimas, nenorėjo komentuoti situacijos.

„Tikėjausi, kad viskas bus išspręsta, juk beveik penki mėnesiai praėjo, nesuprantu, kam tas vilkinimas reikalingas. Buvau už tai, kad posėdis įvyktų ir pagaliau viskas pasibaigtų, kiek gali tokia situacija tęstis“, – komentavo V. Vidrienė.

D. Rakauskienei, kaip pati teigė, po įvykusio posėdžio sušlubavus sveikatai, prireikė medikų pagalbos. Skyriaus vedėja ir toliau tikina, jog vadovaujantis teisės aktais komisijos posėdis yra neteisėtas.

Tiesa, skundas, kaip minėta, gautas gegužę, šis posėdis pirmasis, nors spręsti situaciją jau buvo žadėta ir birželį. Išsamesnės detalės, kas konkrečiai audito metu galimai buvo pažeista, neįvardijama.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.