Šakiai – jaunųjų dailininkų oazė

meno diena
Nuotr. Gatvės meno dieną, skirtą Šakių rajono Meno mokyklos Dailės skyriaus 25-mečiui paminėti, jaunieji dailininkai, konsultuojami mokytojų, tapė Šakių miesto gatvėse.


Trečiadienio popietę pagrindinės Šakių miesto gatvės virto tikrų tikriausia jaunųjų dailininkų kūrybos oaze, mat vyko gatvės meno diena „Piešiame savo mieste“, skirta Šakių rajono Meno mokyklos Dailės skyriaus 25 m. sukakčiai paminėti.
 
Kaip pasakojo Meno mokyklos Dailės skyriaus vedėja, dailininkė ir idėjos iniciatorė Lolita Rūgytė, akcijoje dalyvavo daugiau kaip 20 moksleivių. Tiesa, gatvės meno dienoje dalyvauti buvo pakviestos visos mokyklos, tad prie akcijos prisijungė ne tik Dailės skyriaus buvę ir esami auklėtiniai, tačiau ir Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro bei Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centro mokiniai. Vaikai, pasklidę V. Kudirkos ir Nepriklausomybės gatvėse, tapė matomus vaizdus – pastatus, automobilius, augmeniją ir pan.

„Tai buvo tarsi atvira pamoka. Tvyrojo labai gera nuotaika. Stebėjau praeivius, kurie pamatę piešiančius mokinius šypsojosi, domėjosi jų darbais“, – sakė dailininkė.

L. Rūgytė pasakojo, kad mintis surengti tokią akciją kilo dar praėjusiais metais, kai svarstė, kaip įprasminti skyriaus 25-metį, kad jis būtų kitoks.

„Tuomet pagalvojau, kad galime su jaunimu tiesiog eiti į gatvę, piešti, patys džiaugtis procesu ir jį parodyti šakiečiams bei miesto svečiams. Prie idėjos įgyvendinimo prisijungti pakvietėme ir kitų mokyklų mokinius, gaudėme gerus orus, nes lyjant toks renginys neįvyktų“, – mintimis dalijosi L. Rūgytė.

Tiesa, vedėja svarsto, jog būtų labai džiugu, kad toks renginys taptų tradicija ir galbūt kiekvienas skyriaus gimtadienis būtų minimas rengiant panašaus pobūdžio akciją.

„Galbūt ateityje jį dar labiau išplėsime, prijungsime ir kitas meninės raiškos formas, gal kažkas iš mokinių pieš tatuiruotes ar pan. Svarbiausia, kad renginys vyktų gatvėje. Juk jauni žmonės taip papuošia miestą, jis tampa gyvas. Atrodo, kad tai būtent ir yra, ko mums reikia, – dar neužgesime ir Lietuva bus gyva“, – ateities planais pasidalijo L. Rūgytė.

Tiesa, gatvės meno dienoje moksleivių nutapyti darbai iki pirmadienio eksponuojami Šakių rotušės fojė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.