Pirmojo sveikuolių etapo nugalėtojai – į Šiaulius!

sveikuoliai berzelis
Nuotr. Mažiausiųjų amžiaus grupėje nugalėtojais tapo ir į II etapą keliauja Šakių lopšelio-darželio „Berželis“ auklėtiniai (auklėtoja Sonata Kazlauskienė).

Praėjusį ketvirtadienį gausus būrys moksleivių ir darželinukų, lydimi sveikatos specialistų ir mokytojų, atvyko į Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centrą, kuriame vyko tarptautinio konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ I etapas.
 
Patys mažiausieji atstovai atkeliavo iš Šakių lopšelio-darželio „Berželis“ ir priešmokyklinukai iš Griškabūdžio gimnazijos. Gausiausia buvo 1–4 klasių moksleivių amžiaus grupė: dalyvavo Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro, Griškabūdžio gimnazijos, Slavikų pagrindinės mokyklos ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijos mokiniai. 5–6 klasių amžiaus grupėje susitiko lukšiečių ir plokštiečių komandos. 7–8 klasių amžiaus grupėje rungtyniavo Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos ir Griškabūdžio gimnazijos atstovai. Vyriausių amžiaus grupėje dalyvavo Marijampolės profesinio rengimo centro (MPRC) Kudirkos Naumiesčio skyrius moksleiviai.

Konkurso metu komandos pademonstravo paruoštus namų darbus, kapitonai varžėsi kapitono rungtyje, komandos atliko teorines ir praktines užduotis pirmosios pagalbos rungtyje „Suteik pagalbą“, rungėsi judrumo, vikrumo užduotyse.

Pirmųjų vietų nugalėtojais tapo ir į antrąjį turą Šiauliuose vyks „Berželio“ ikimokyklinukai, 1–4 klasių grupėje neaplenkiami buvo griškabūdiečiai, 5–6 klasių grupėje geriausiai pasirodė plokštiečių komanda, 7–8 klasių grupėje vėlgi neaplenkiami buvo Griškabūdžio gimnazijos mokiniai. Taip pat prie nugalėtojų prisijungs ir kitame etape dalyvaus 9–11 klasių MPRC Kudirkos Naumiesčio skyriaus komanda.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.