Žygis pasieniečių takais

zygis pasieniu
Nuotr. Bene didžiausią įspūdį žygeiviams paliko ėjimas pagal sieną su Kaliningrado sritimi.


Lapkričio 10 d. apie 100 žygeivių patraukė Sudargo krašto miškais, laukais bei pasieniečių takais. Juos į pirmą tokį žygį pakvietė Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras bei Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos pasieniečiai.
 
Nepabūgę darganoto penktadienio oro, moksleiviai iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos, Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinės mokyklos bei Slavikų pagrindinės mokyklos rinkosi Rociškių užkardoje Puknių kaime (Sudargo sen). Startas buvo duotas 9 val. ryto, moksleivius lydėjo mokytojai, prie dalyvių prisijungė jaunieji Šakių policijos rėmėjai, Lietuvos šaulių sąjungos Marijampolės 4-osios šaulių rinktinės jaunieji šauliai, visus lydėjo Rociškių užkardos pareigūnai – iš viso apie 100 dalyvių.
 
Pasak vienos iš žygio organizatorių, visuomenės sveikatos specialistės Jurgitos Kairytės-Daniūnienės, žygio tikslas – skatinti fizinį aktyvumą ir bendradarbiavimą su pasieniečiais.

Žygeiviai savo ištvermę ir fizinį pasirengimą demonstravo eidami pasienyje esančiomis miškingomis Rociškių užkardos saugomomis vietovėmis ir laukų keliukais. Nežiūrint patirtų tokio žygio iššūkių, visi dalyviai per dvi su puse valandos įveikė apie 12 kilometrų ir sugrįžo į Rociškių užkardą, kur pasieniečiai žygeivius vaišino žirnių koše su spirgučiais ir karšta arbata.

Pasieniečiai žygeiviams paruošė ir parodomąją programą. Didelio dėmesio sulaukė kinologo, jaunesniojo specialisto Tomo Švilpos auklėtinis – tarnybinis šuo Baksas. T. Švilpa su savo augintiniu pėsčiųjų žygio dalyviams pristatė bendrąsias paklusnumo komandas, daiktų paiešką, pažeidėjų sulaikymą.

Žygio organizatorių planuose – panašus žygis palei Šešupę, tik tam reikia sulaukti palankesnio oro.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.