Vietoj niūrios sienos – spalvingas piešinys

ajc sienos
Nuotr. Atviro Jaunimo centro sieną papuošė pagal Emilijos Vensaitės eskizą sukurtas piešinys, kurį piešė 10 jaunuolių, talkino ir dvi menininkės.

Šakių atvirame jaunimo centre (AJC) dar kvepia dažais – po kelių savaičių triūso sieną papuošė spalvingas piešinys. Kūrybiniame procese dalyvavo būrys geranoriškai nusiteikusių jaunuolių, talkinti neatsisakė ir dvi menininkės.
 
Pasak AJC jaunimo darbuotojos Gintarės Grockytės, jau anksčiau viena patalpų pusė buvo sutvarkyta, o kitoje pusėje esančios sienos buvo senos ir tamsios. Tad nuspręsta rengti projektą ir gauti finansavimą jo realizavimui. Kaip tarė, taip padarė – parengė ir laimėjo Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei Jaunimo reikalų departamento projektą „Drąsiai žengiame į priekį“, kuriam dalinį finansavimą skyrė ir rajono savivaldybė.

„Norėjome sieną puošti graffiti, nes jis jaunimo centruose populiarus, bet Šakiuose tokio meistro neradome. Konsultavomės su „Mena meną“ ir jie patarė piešti akrilu“, – pasakojo G. Grockytė.

Tad į pagalbą buvo pasikvieti aktyvūs moksleiviai, kurie noriai šveitė, gruntavo sienas, kūrė eskizus. Buvo sukurti penki eskizai, iš kurių pasirinktas Emilijos Vensaitės pasiūlymas.

„Iš pradžių galvojome – gal iš kelių eskizų kursime bendrą, bet Emijos darbas buvo ryškiausias ir labiausiai tinkamas“, – sakė jaunimo darbuotoja.

Tad 10 jaunuolių ruošė sieną, nuolat talkino ir „Mena meną“ menininkės Indrė Siaurusevičiūtė ir Justė Želionienė, kol po trijų savaičių bendro triūso projektas papuošė AJC sieną.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.