Apie verslą – nuo mokyklos suolo

Jaunimo verslumą skatinantys renginiai rajone ne naujiena. Tad ne išimtis ir neseniai Šakių „Žiburio“ gimnazijoje vykęs renginys „Verslas jau mokyklos suole“. Septynių rajono mokyklų komandos kūrė ir pristatė verslo projektus, o profesionalių patarimų negailėjo patyrę konsultantai.

„Žiburio“ gimnazijos ekonomikos mokytoja bei Verslo ir informacijos centro direktorė Daiva Palukaitienė įsitikinusi, kad apie verslumą reikia kalbėti nuo mokyklos suolo. Ir ne tik kalbėti, tad ir šiųmetinis jaunimo verslumą skatinantis renginys jau ketvirtas.
 
Renginyje dalyvavo Griškabūdžio, Lukšių, Šakių „Žiburio“ gimnazijų, Gelgaudiškio ir Sintautų pagrindinių mokyklų bei Plokščių ir Kriūkų mokyklų-daugiafunkcių centrų 9–10 klasių moksleiviai, kurie buvo suskirstyti į penkias mišrias komandas. Tačiau dar prieš tai jie turėjo progos paklausyti teorijos, kurią dėstė UAB „Konsultus“ vadovas Žilvinas Gelgota ir jo kolega, ISM Inobazės vadovas Ugnius Savickas. Jis gana paprastai bei įtikinamai jaunimui aiškino apie trijų „i“ principą (idėja, iniciatyva ir įgyvendinimas), drąsino idėjų semtis tiesiog iš kasdienybės. Taip pat lektoriai negailėjo patarimų ir noriai dalijosi mintimis apie verslą, jo puoselėjimą ir pan.

Vėliau komandos kūrė ir pristatė savo verslo projektus, o sirgaliai dalyvavo protmūšyje ir taip uždirbo „pinigų“ patikusiems projektams. Projektus taip pat vertino komisija, kuri skyrė savo turimus „pinigus“. Laimėjo daugiausia „pinigų“ surinkusi komanda – internetinės parduotuvės „Šlebutė“ sumanytojai, kuriems įteiktas pagrindinis prizas – apsilankymas JKSC baseine.

Tarp kitų pasiūlymų buvo ir netradicinių patalpų nuoma, ir ekologiško mulčiaus idėja.

„Tai buvo puiki ekonomikos ir verslumo pamoka“, – po neeilinės pamokos džiaugėsi renginio dalyviai.

Tikriausiai tai įrodymas, kad einama tinkama linkme, kad ir mokykla gali būti atspirties taškas tapti verslininku, nebijoti realizuoti savo idėjas ir iš jų užsidirbti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.