Bendrystė su Suomija neblėsta

ploksciai suomija
Nuotr. Vaikų darbai pirmiausiai eksponuoti Plokščių mokykloje-daugiafunkciame centre, o dešimt geriausių gruodžio 13 d. ekspozicijai pristatyti į Suomijos ambasadą.

Praėjusią savaitę Plokščių mokykloje-daugiafunkciame centre buvo minimas Suomijos Nepriklausomybės šimtmetis. O šį trečiadienį su savo darbais į Suomijos ambasadą vyko mokyklos delegacija.
 
Gruodžio 6-ąją Plokščiuose ateinančius į mokyklą pasitiko plevėsuojančios Lietuvos ir Suomijos vėliavos. Rytas prasidėjo istorijos skaitymais, skirtais Lietuvos šimtmečiui. Simboliška, kad nuo Suomijos Nepriklausomybės šventės (gruodžio 6 d.) iki savo šalies Nepriklausomybės šimtmečio (vasario 16 d.) mokykla turės dešimt tokių skaitymų. Istorijos mokytoja Gražina Kazarian parengė improvizuotų pamokų ciklą „Kitokios pamokos: Suomijos istorija“.  Tą pačią dieną atidaryta mokinių kūrybos  darbų paroda „Balta Mėlyna Suomija“. Vadovaujami dailės mokytojos Rasitos Gokdere darbus parodai kūrė 5–10 klasių mokiniai. Dešimt geriausių darbų gruodžio 13 d. ekspozicijai pristatyti į Suomijos ambasadą. Į priėmimą Suomijos ambasadoje vyko ir darbus parodai sukūrę mokiniai, juos ruošusi dailės mokytoja bei istorijos mokytoja G. Kazarian. Ši paroda – tai jau trečiasis kūrybinis bendradarbiavimas su suomiais minint jų Valstybės šimtmetį.

Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro bendrystė prasidėjo nuo parodų apsikeitimo su Suomijos Hartolos pagrindine mokykla. Vėliau mokyklos mokiniai dalyvavo Suomijos vaikų ir jaunimo galerijos organizuotame kūrybinių darbų konkurse „Together“ („Kartu“). Mokyklos direktorė Nijolė Bitinienė džiaugiasi, kad gerbdami kitus ir drauge švęsdami vaikai auga mokydamiesi didžiuotis savo kraštu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.