Šventiniu susibūrimu metus palydėjo ir švietimiečiai

svietimas dovanos
Nuotr. Tradiciškai buvo pagerbti gruodžio mėnesį savo gimtadienius atšventę ar dar švęsiantys švietimo įstaigų vadovai. Sveikinimus iš Jūratės Mozūraitienės priėmė Romas Eikevičius (kairėje) ir Vitas Daniliauskas.

Jau tapo įprasta prieš šv. Kalėdas peržvelgti praėjusius metus ir didžiausius pasiekimus, pasidžiaugti gerais darbais, padėkoti vieni kitiems, pasikeisti dovanėlėmis. Ne išimtis ir mūsų rajono švietimiečiai, praėjusį trečiadienį suvažiavę į šventinį susitikimą, kuris vyko Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos muziejuje.
 
Čia Šakių rajono savivaldybės merą Edgarą Pilypaitį, jo pavaduotoją Bernardiną Petrą Vainių, Šakių rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vedėją Elvydą Pauliukėną bei specialistus Sofiją Liudžiuvienę ir Gintarą Demenių, be abejo, ir savo kolegas – švietimo įstaigų vadovus – svetingai pasitiko Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos direktorius Romas Eikevičius.

Apžiūrėję Vinco Kudirkos muziejaus ekspozicijas, visi buvo pakviesti į adventinį koncertą, kurį rajono švietimiečiams dovanojo Vinco Kudirkos gimnazijos moksleiviai. E. Pauliukėno teigimu, šiltas ir nuoširdus vaikų pasirodymas – tai didžiausia padėka už sunkų kasdieninį mokytojų darbą. Šakių „Žiburio“ gimnazijos direktorė Jūratė Mozūraitienė kvietė visus švietimo įstaigų vadovus – rajono lyderius savyje ieškoti širdies, žmogiškumo, savęs ir kitų supratimo. Ir tai daryti ne tik prieš šventes, bet ištisus metus.

Kadangi taip jau sutapo, kad trečiadienį savo gimtadienį minėjo mūsų rajono savivaldybės meras, švietimiečiai turėjo galimybę jį pasveikinti. E. Pilypaičiui buvo įteikta dėžė su įvairiausių skonių šokoladu. Mat, pasak J. Mozūraitienės, gyvenimas kaip šokoladas – čia baltas, o čia juodas. Sunkią akimirką galima sušvelninti pasimėgavus saldžiu šokoladu, o kai viskas gerai, paragauti karčiojo, kad primintų, jog ir tai praeis.

Žinoma, tradiciškai buvo pagerbti gruodžio mėnesį savo gimtadienius atšventę ar dar švęsiantys švietimo įstaigų vadovai: R. Eikevičius, Vitas Daniliauskas (Šakių „Varpo“ mokykla), Lilija Liutvinienė (Kriūkų mokykla-daugiafunkcis centras), Lina Viliūšienė (Šakių vaikų lopšelis-darželis „Berželis“) bei Vilma Vidrienė (Gelgaudiškio vaikų darželis „Eglutė“).

Artėjančių švenčių proga gražių žodžių ir dovanų vieni kitiems negailėjo Švietimo skyriaus darbuotojai ir rajono mokyklų bei darželių vadovai. „Laukiame šuniškų metų“, – priminė E. Pauliukėnas.

Jam paprieštaravo meras, siūlydamas Šuns metus palikti kiniečiams, o mums, europiečiams, švęsti Viešpaties metus. Linkėdamas visiems susirinkusiems Dievo palaimos, E. Pilypaitis įteikė po savivaldybės dovaną – knygą „Tautiškos giesmės kelias į Tautą“.

„Tautiška giesmė ypač aktuali šiandien: ką daryti, kad pasaulyje išliktume kaip tauta su savo kalba, kultūra ir teritorija, nes dabar nykstame – išvažinėjame po kitas šalis. Ką sako dr. Vincas Kudirka? Tautiškoje giesmėje jis ragina tautą – kiekvieną mūsų – kurti šviesią ir teisingą Lietuvą, kurioje viešpatautų vien dorybė, dvasinė kultūra ir meilė Lietuvai, – citavo E. Pilypaitis. – Todėl kiekvienas mūsų turi vykdyti tris priesakus: tegul tavo vaikai eina vien takais dorybės, tegul saulė (dvasinė kultūra) Lietuvos tamsumas prašalina ir tegul meilė Lietuvos dega mūsų širdyse. Tada mūsų tauta gerokai mažiau išsivažinėtų – dirbti ir kurti Lietuvoje yra ir prasmė, ir atsakomybė.“

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.