Žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos

azuolai kiduliai
Nuotr. Visi šventės dalyviai įsiamžino prie Lietuvos nepriklausomybės 20-mečiui pasodintų ąžuolų, papuoštų trispalviais lapais.


Vasario 14 d. Kidulių pagrindinės mokyklos bendruomenė ir gausus svečių būrys šventė Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį. Renginio „Žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos“ metu kiduliečiai ne tik šoko ir dainavo bei klausėsi garbių svečių pasveikinimo žodžių, bet ir įsiamžino prie trispalviais ąžuolo lapais papuoštų priešais mokyklą augančių ąžuolų.  
 
Lietuvos valstybės 100-mečio paminėjime buvo prisimintas buvęs Kidulių mokyklos mokinys, o vėliau ir mokytojas, žymus kraštotyrininkas, politinis kalinys Kęstutis Balčiūnas. Jam ir Kaziui Petrikiui buvo pavesta prižiūrėti Lietuvos nepriklausomybės 20-mečiui paminėti1938 m. pasodintus ąžuolus. Taip buvo įprasminta tikroji ąžuolų būtis – liudyti Lietuvos laisvę. Šiandien ąžuolams – 80 metų. O Karališkių kaime gimęs Kęstutis Balčiūnas vasario 18 d. būtų šventęs  90 metų  jubiliejų. Kidulių pagrindinės mokyklos bendruomenė džiaugėsi, kad į renginį atvyko jo sūnus – Lietuvos laisvės kovotojų sąjungos valdybos narys Kęstutis Balčiūnas.

Ne atsitiktinai renginyje skambėjo daina „Žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos“. Ją sukūrė žinomas poetas, kompozitorius, taip pat buvęs šios mokyklos mokinys ir mokytojas Kęstutis Vasiliauskas, šiandien gyvenantis Kiduliuose. Šventę vainikavo į orą paleisti trispalviai helio balionai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.