Geografijos olimpiadose – gausus prizininkų būrys

Vasario 28 d. Šakių „Varpo“ mokykloje vyko 6–8 klasių geografijos olimpiada „Mano gaublys“, į kurią susirinko nemažas būrys rajono moksleivių. Geriausiai olimpiadoje pasirodė Gelgaudiškio pagrindinės ir Šakių „Varpo“ mokyklos jaunieji geografai, laimėję daugiausiai prizinių vietų.

Tarp šeštokų geriausiai pasirodė Kamilė Indriūnaitė (mokytoja Lilija Ūsienė) iš Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos. Antrąją vietą laimėjo Adas Kazlauskas (mokytoja Inta Sakienė) iš Šakių „Varpo“ mokyklos. Trečiąją vietą pasidalijo Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos šeštokė Gabrielė Žemaitytė (mokytoja L. Ūsienė), Šakių „Varpo“ mokyklos moksleivis Paulius Dražba (mokytoja I. Sakienė) ir Modestas Baltrušaitis (mokytoja Alina Baranauskienė) iš Kidulių pagrindinės mokyklos.
 
Tarp septintokų nepralenkiamas buvo Lukas Dovydaitis (mokytoja Jolanta Puidokienė) iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos. Antroje vietoje liko Laura Romikaitytė (mokytojas Saulius Jazukevičius) iš Slavikų pagrindinės mokyklos. Trečiąją vietą užėmė Viltė Ažukaitė (mokytoja Dalia Glikienė) iš Šakių „Varpo“ mokyklos.

Tarp aštuntokų – du nugalėtojai. Pirmąsias vietas iškovojo Karolina Žemaitytė (mokytojas S. Jazukevičius) iš Slavikų pagrindinės mokyklos ir Nojus Mikelionis iš Kidulių pagrindinės mokyklos. Antrąją vietą užėmė kitas tos pačios mokyklos moksleivis Justas Kasperavičius. Juos abu moko mokytoja A. Baranauskienė. Trečioje vietoje – dvi Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos aštuntokės Saulė Jurkšaitytė ir Deimantė Sutkutė (abiejų mokytoja L. Ūsienė) bei Šakių „Varpo“ mokyklos moksleivis Vilius Frančiakas (mokytoja I. Sakienė).

Kovo 1 d. Šakių „Žiburio“ gimnazijoje susirungė vyresniųjų klasių moksleiviai. Čia geriausius rezultatus parodė Šakių gimnazistai.

Tarp devintokų (I gimnazijos klasė) nepralenkiama buvo Emilė Kazlauskaitė (mokytoja Evelina Karpavičienė) iš Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos. Antrąją vietą laimėjo Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivė Gabija Matusaitė (mokytoja Birutė Bendoraitienė). Trečioje vietoje liko Sintautų pagrindinės mokyklos devintokė Aistė Bernotavičiūtė (mokytoja Rasa Bebrauskienė).

Tarp dešimtokų (II gimnazijos klasė) pirmąją vietą pasidalijo Vaiva Valaitytė (mokytoja Daiva Strimaitienė) iš Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos ir Valdas Palubinskas iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos. Antrąją vietą iškovojo tos pačios mokyklos moksleivis Vytenis Jazukevičius. Trečiąją vietą užėmė taip pat Šakių gimnazistas Andriejus Kardauskas. Juos visus geografijos moko mokytoja B. Bendoraitienė.

Tarp trečiokų gimnazistų visas prizines vietas susišlavė Šakių „Žiburio“ gimnazistai. Pirmąją vietą iškovojo Linas Širvaitis. Antrąją – Gabrielė Razmickaitė. Trečioje vietoje liko Gustė Žukauskaitė. Jų geografijos mokytoja Asta Ulinskienė.

Tarp ketvirtokų gimnazistų geriausiai pasirodė Šakių „Žiburio“ gimnazijos abiturientai Akvilė Remezaitė ir Justina Žukaitytė. Antroje vietoje liko nedaug nuo jų atsilikęs kitas tos pačios mokyklos moksleivis Aivaras Valaitis. Juos geografijos moko mokytoja B. Bendoraitienė. Trečiąją vietą užėmė Lukšių Vinco Grybo gimnazijos moksleivė Nida Bačkaitytė (mokytoja J. Puidokienė).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.