Mokytojai pasitikrino proto aštrumą

mokytojai
Nuotr. Pirmą vietą surengtame protmūšyje iškovojo (iš kairės) Margaritos Liukaitienės, Danutės Aniulienės ir Odetos Dailidienės komanda.

Šakių rajono metodinių būrelių pirmininkai saulėtą trečiadienio popietę buvo pakviesti į senąją Šakių gimnaziją turiningai praleisti laiko. Neformaliojo suaugusiųjų švietimo koordinatorė Diana Jazukevičienė, metodinės tarybos pirmininkė Margarita Liukaitienė metodinių būrelių pirmininkams ir metodinės tarybos nariams suorganizavo protmūšį, skirtą Šakiams ir Lietuvai.
 
Susirinkę dalyviai pasidalino į tris komandas – „Obuoliukus“, „Mimozas“ ir „Geltonuosius“. Renginio metu paaiškėjo, kad visi mokytojai proto aštrumu nė kiek nenusileidžia „Auksinio proto“ dalyviams. Klausimus proto mūšiui paruošė ir dalyviams pateikė Slavikų pagrindinės mokyklos geografijos mokytojas Saulius Jazukevičius.

 Susumavus taškus už teisingai atsakytus klausimus, paaiškėjo, jog garbingą trečią vietą laimėjo „Geltonieji“ (Sonata Kasperavičienė, Daiva Palukaitienė ir Edvardas Grigošaitis), antrieji liko „Obuoliukai“ (Birutė Šalkauskienė, Ligita Kajackienė, Danutė Balčiūnienė), o pirmą vietą iškovojo „Mimozos“ (Danutė Aniulienė, Margarita Liukaitienė, Odeta Dailidienė). Visi renginio dalyviai buvo apdovanoti saldumynais ir atminimo dovanėlėmis.

Kad protmūšis pavyko, buvo galima spręsti iš to, kad niekas ir po renginio nenorėjo skirstytis, aptarė įdomiausius klausimus ir originaliausius atsakymus, kūrė planus ateičiai ir dalinosi pasiūlymais dėl netolimoje ateityje numatomų renginių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.