Nereikės sukti galvų, ką veikti po pamokų

dienos centras kriukai
Nuotr. Vaikų dienos centrą atidarė ir simbolinę juostą perkirpo organizacijos „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Didžpetrienė (antra iš dešinės) bei Kriūkų bendruomenės pirmininkė Lilija Liutvinienė.


Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Praėjusį trečiadienį Kriūkų mokykloje-daugiafunkciame centre vyko oficialios Kriūkų bendruomenės vaikų dienos centro atidarymo iškilmės, kuriose dalyvavo visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Didžpetrienė, rajono savivaldybės mero Edgaro Pilypaičio patarėja Violeta Simonavičienė ir Kriūkų seniūnė Ona Rakauskienė. Džiugu, kad bendruomenei nereikės sukti galvų, ką vaikai veiks po pamokų.

Pasak Kriūkų mokyklos-daugiafunkcio centro direktorės ir miestelio bendruomenės centro pirmininkės Lilijos Liutvinienės, Vaikų dienos centras mokyklos patalpose realiai veikia jau nuo kovo 1-osios. Tai buvo sena svajonė, kurios išsipildymo reikėjo laukti ne vienerius metus. Viltis įsižiebė praėjusių metų pavasarį. Tiesa, viskas užtruko beveik metus, bet palaukti vertėjo.

Šiais metais Kriūkų bendruomenės centras pasirašė sutartį su „Gelbėkit vaikus“ organizacija ir iš „Lietuvos energijos“ gavo finansavimą – Vaikų dienos centro vadovės darbo užmokesčiui, renginiams ir maitinimui skirta 14,5 tūkst. eurų. Tiesa, šių pinigų užteks tik metams, veiklos tęstinumui lėšų bus stengiamasi gauti iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Kiekvieną dieną po pamokų į Kriūkų bendruomenės vaikų dienos centrą susirenka virš trisdešimt vaikų nuo šešerių iki 16 metų. Jie čia laiką leidžia iki 18 val. Tad, jo vadovės Daivos Jėčienės teigimu, laiko užtenka viskam – ir pamokų ruošai, ir sportui, ir žaidimams. Mergaitės pačios mielai paruošia maistą, naudojasi visa turima mokyklos infrastruktūra, turi ir sumuštinių keptuvę, ir vaflinę.

Džiugu, kad į pagalbą vadovei kasdien ateina savanoriai – vyresniųjų klasių moksleiviai. Tad vaikai čia bus ne tik pamaitinti ir prižiūrimi, bet įgis socialinių įgūdžių, pabendraus tarpusavyje.

Vaikų dienos centrą, įsikūrusį vienoje iš mokyklos klasių, oficialiai atidarė ir simbolinę juostą perkirpo organizacijos „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė bei Kriūkų bendruomenės pirmininkė – dvi moterys, be kurių užsispyrimo ir iniciatyvos už šių durų veikla nevyktų. Jas čia eilėmis ir dainomis pasitiko centrą lankantys vaikai.

L. Liutvinienė džiaugėsi, jog pagaliau bendruomenė turi vietą, kur vaikai gali susirinkti, žaisti, mokytis ir bendrauti. Ji dėkojo R. Didžpetrienei už išsipildžiusią svajonę, linkėdama jai niekada nepritrūkti energijos ir kantrybės savo nelengvame darbe.

„Atvažiavau pas jus kaip į kokią stebuklų šalį, net nežinojau, kad pas jus veda toks gražus kelias, – neslėpė susižavėjimo organizacijos „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė. – Energijos, kantrybės ir motyvacijos, kurios labai taikliai man palinkėjote, aš semiuosi iš vaikų dienos centrų. Kur yra žmonės, kurie dega aistra ir noru padėti kitiems, visa kita kažkokiu būdu atsiras.“

V. Simonavičienė į Vaikų dienos centrą atvyko ne tuščiomis – su gėlėmis ir gitara. Įteikdama gėlių puokštę R. Didžpetrienei, ji rajono savivaldybės mero vardu dėkojo viešniai už mūsų kraštui padarytus gerus darbus ir žvilgsnį į Kriūkus. O nuostabios dainos apie svajoklį ir obuolius nuskambėjo visiems čia susirinkusiems vaikams.

O. Rakauskienė džiaugėsi ir Vaikų dienos centro įkūrimu.

„Žmogus yra laimingas, kai jis mylimas“, – tvirtino Kriūkų seniūnė, dovanodama vaikams gėlę ir linkėdama ją prižiūrėti, palaistyti ir pakalbinti, taip pat pamatyti liūdesį draugo ar kaimyno akyse ir išdrįsti jo paklausti: „Gal galiu tau kuo padėti?“

Tad meilė visada prasideda nuo mažų dalykų. Nors ir mažais žingsneliais einame į priekį – rajone duris atvėrė jau devintas Vaikų dienos centras. Be jo, sėkmingai savo veiklas įgyvendina anksčiau įsteigti Šakių, Sintautų, Griškabūdžio, Lukšių, Lekėčių, Plokščių, Kudirkos Naumiesčio ir Gelgaudiškio vaikų dienos centrai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.