Šiemet rajone užderėjo vienuolika šimtukininkų

Kaip ir buvo skelbta, iki liepos 12 d. paaiškėjo paskutiniai – geografijos, istorijos ir chemijos valstybinių brandos egzaminų – rezultatai. Tiesa, geografijos ir chemijos brandos egzaminų rezultatai didelių staigmenų nepateikė, tačiau istorijos egzaminas padidino rajono šimtukininkų skaičių dar trimis. Tad galime pasidžiaugti – turime vienuolika abiturientų, po vieną egzaminą išlaikiusių aukščiausiu įvertinimu.
 
Į geografijos valstybinį brandos egzaminą registravosi 59 kandidatai, tačiau dešimt neatvyko. Nors nė vienas moksleivis nebuvo įvertintas aukščiausiu balu, tačiau du jį išlaikė 86–99 balais, 25 – 36–85 balais ir 22 – 16–35 balais. Lietuvoje šio egzamino neišlaikė 3,77 proc. abiturientų.

Chemijos valstybinį brandos egzaminą laikė 15 rajono moksleivių. Vieno abituriento žinios įvertintos 86–99 balais, vienuolikos – 36–85 balais, trijų – 16–35 balais. Lietuvoje šio egzamino neišlaikė 1,52 proc. abiturientų.

Istorijos egzaminą planavo laikyti 146 kandidatai, tačiau penki į egzaminą neatvyko. Trys Šakių „Žiburio“ gimnazijos abiturientai egzaminą išlaikė 100-ukais, keturi – 86–99 balais, 57 – 36–85 balais, 69 – 16–35 balais. Egzamino neįveikė aštuoni rajono moksleiviai, t.y. 5,67 proc. visų laikiusiųjų. Lietuvos vidurkis – 4,73 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.