Vadovo pareigybė tapo nereikalinga

Liepos 27 d. rajono savivaldybės tarybos posėdyje vienbalsiai nuspręsta nuo rugpjūčio 31 d. nutraukti darbo sutartį su Paluobių mokyklos-daugiafunkcio centro direktoriumi Algirdu Buragu, kadangi balandžio 25 d. savivaldybės taryba nutarė minėtą švietimo įstaigą reorganizuoti prijungiant prie Griškabūdžio gimnazijos.

Paluobių mokyklai-daugiafunkciam centrui panaikinus savarankiško juridinio asmens statusą, jis tampa Griškabūdžio gimnazijos Paluobių mokyklos-daugiafunkcio centro skyriumi, tad vadovo pareigybė tapo nebereikalinga. Įspėjimas apie darbo sutarties nutraukimą darbdavio iniciatyva be darbuotojo kaltės A. Buragui buvo įteiktas gegužės 28 d. Direktoriui bus išmokėta dviejų vidutinio darbo užmokesčių dydžio išeitinė išmoka, taip pat trijų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio ilgalaikio darbo išmoka, jei per trijų mėnesių laikotarpį po atleidimo su darbdaviu nebus sudaryta nauja darbo sutartis. A. Buragas Paluobių mokyklai vadovavo nuo 1989 m. sausio 1 d.
 
Beje, nutraukiant darbo sutartį priklauso ir piniginė kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas. Čia ir išlindo yla iš maišo. Paluobių mokyklos direktorius turi net 103 darbo dienas nepanaudotų kasmetinių atostogų. Pasak rajono savivaldybės mero Edgaro Pilypaičio, pradėjus domėtis šia tema paaiškėjo, kad yra tokių švietimo įstaigų direktorių, kurie turi sukaupę dar daugiau nepanaudotų atostogų dienų, kai kas net ir po keletą šimtų. Vicemero Bernardino Petro Vainiaus nuomone, tai Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus aplaidumas ar konvejerinio darbo, nuo kurio negalima atsitraukti, imitavimas. Pagal darbo kodeksą atostogos yra privalomos, tad šias sankaupas direktoriai per numatytą laikotarpį turės išnaudoti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.