Skambutis mokinius sukvietė į mokyklas

pirmokai varpe
Nuotr. Skaičiuojama, kad rajone pirmą kartą mokyklos slenkstį peržengė daugiau nei 250 pirmokėlių.


Vakar, rugsėjo 3-ąją, nuaidėjo mokyklų skambučiai, skelbiantys rajone 2018–2019 mokslo metų pradžią 3 tūkst. 150 moksleivių. Tarp jų mokyklos slenkstį pirmą kartą peržengė ir daugiau nei 250 pirmokėlių.

Šiais metais Mokslo ir žinių diena išpuolė šeštadienį, tačiau švietimo įstaigos, atsižvelgdamos į  Švietimo ir mokslo ministerijos rekomendacijas, priėmė sprendimą šventinius renginius organizuoti ir į mokyklas sugužėti rugsėjo 3-iąją. Tiesa, jei būtų buvusi mero Edgaro Pilypaičio valia, jis šios šventės nebūtų nukėlęs – juk niekas, kaip samprotavo Edgaras Pilypaitis, tarkim, Naujųjų metų nukėlę keletą dienų nenorėtų švęsti. Visgi būtent toks buvo švietimiečių sprendimas.

Nors mokslo metai prasidėjo, tačiau tikslus moksleivių, priešmokyklinukų ir darželinukų skaičius paaiškės mėnesio viduryje, kai bus užpildytas Mokinių registras. Ikimokyklinukų ir priešmokyklinukų skaičiuojama apie 880. Kalbant apie pirmokėlių skaičių, jų daugiausiai Šakių „Varpo“ mokykloje, kur šiemet suformuotos keturios pirmos klasės. Ne tik čia, bet ir kitose rajono mokyklose pirmokėliams dovanų įteiktos mero E. Pilypaičio skirtos knygelės.

Paskutinėmis rugpjūčio dienoms paaiškėjus, kad iš darbo išeina pedagogas Virgilijus Makūnas, net keliose mokyklose dėstęs fiziką, išryškėjo tokios srities specialisto trūkumas.

„Kas norės, tarkim, dėl aštuonių pamokų eiti dirbti į Sintautus? Svarstoma, galbūt imsis dėstyti direktorius, bet kažkaip teks spręsti. Tikrai taip nebus, kad pamokos nevyktų“, – kalbėjo Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Elvydas Pauliukėnas.

Pasak vedėjo, „Varpo“ mokyklai taip pat visai prieš mokslo metų pradžią teko spręsti pradinių klasių mokytojo klausimą, nes vienas iš būsimų pirmokėlių mokytojų atsisakė darbo. Tačiau, vedėjo žiniomis, pedagogas rastas, problema išspręsta. Tiesa, šalių susitarimu, iš darbo „Varpo“ mokykloje išėjo ir ilgametis pedagogas, pavaduotojas Stanislovas Grušys, dirbęs administracinį darbą bei kuravęs ugdymo klausimus bei užklasinę veiklą.

Spaudos konferencijos metu rajono vadovai pasidžiaugė ir teigiamais dalykais. Štai Griškabūdyje, gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriuje „Pumpurėlis“, penktadienį buvo atliekami paskutiniai remonto darbai – čia nuo birželio vidurio vyko kapitalinis sanitarinių mazgų remontas. Remonto darbai užsitęs Lekėčiuose, kur mokyklos patalpos pritaikomos darželiui. Darbai, kurių vertė daugiau nei 159 tūkst. eurų, planuojama, bus baigti iki lapkričio.

„Mano akimis, apie trečdalis darbų padaryta. Tikrai džiugu, matosi, kad rezultatas bus geras“, – darbus mokykloje atliekančią UAB „Dinara“ gyrė vicemeras Bernardinas Petras Vainius.

Pasak jo, mokykla bandė ir pati pasitvarkyti valgyklą, tačiau beremontuojant išryškėjo daugiau darbų, tad pirmą savaitę ji dar nedirbs.

Kalbant apie švietimo aktualijas galima paminėti, kad nuo rugsėjo 1 d. Paluobių mokykla-daugiafunkcis centras oficialiai tampa Griškabūdžio gimnazijos skyriumi.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.