Gimnazistai šventė Europos kalbų dieną

europos kalbu diena
Nuotr. Prie kompiuterių gimnazistų laukė rimtesnė užduotis – edukacinis žaidimas Europos kalbomis, su kuriomis jie anksčiau nebuvo susidūrę.

Rugsėjo 26-oji visai Europai labai ypatinga, nes tą dieną švenčiama Europos kalbų diena. Šiemet ji Šakių „Žiburio“ gimnazijoje buvo minima kiek kitaip nei ankstesniais metais. Tą dieną vyko netradiciniai ugdymo užsiėmimai, skirti susipažinti  su keliomis užsienio kalbomis.
 
Dieną pradėję klasės valandėle, vėliau gimnazistai dalyvavo netradicinėse pamokose – skirtingomis kalbomis vaidino įvairiausias situacijas, pagal pateiktą scenarijų kūrė trumpus pasirodymus, laužė savo liežuvius latvių, lenkų, italų, prancūzų ir ispanų kalbomis. Tai padėjo mokiniams atskleisti savo kūrybiškumą, improvizuoti ir išgyventi daug smagių emocijų.

Puikiai nusiteikusių gimnazistų skaitykloje laukė antroji, rimtesnė užduotis. Kai kuriems iš jų darbas prie kompiuterių buvo mažiau įdomus, nes vis dar norėjosi juoktis, prisiminus italų, prancūzų ar lenkų kalbomis atliktas vaidybines situacijas. Tačiau kompiuterinis edukacinis žaidimas skatino pažinti tas Europos kalbas, su kuriomis moksleiviai anksčiau nebuvo susidūrę.

Vėliau gimnazijos bendruomenė dalyvavo protmūšyje, kur teko atsakyti į daugiau nei 30 klausimų apie įvairias kalbas bei šalis. Smagų darbą grupėse, diskusijas su klasės draugais nutraukė kita ne mažiau įdomi veikla – filmų peržiūra ir diskusijos lyginant Lietuvą su kitomis Europos šalimis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.