Įkvepiančios sėkmės istorijos padrąsino siekti savo tikslų

gabalis
Nuotr. Didelį įspūdį Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos jaunimui paliko yuotuberis Gediminas Gabalis, geriau žinomas kaip Vėjavaikis.


Šiais mokslo metais Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos bendruomenei nusišypsojo laimė dalyvauti pilietiniame projekte „Padrąsinti. Įkvėpti. Palaikyti“, kurį inicijavo žurnalistas Andrius Tapinas ir kampanija „Už saugią Lietuvą“. Projektu siekiama, kad į atokesnių regionų ugdymo įstaigas atvykę žinomi žmonės, papasakoję savo sėkmės istorijas, moksleivius padrąsintų, įkvėptų ir palaikytų siekiant savo svajonių ir tikslų.
 
Spalio pradžioje mokykloje viešėjo yuotuberis Gediminas Gabalis, jaunimui geriau žinomas kaip Vėjavaikis, „Youtube“ išgarsėjęs filmuodamas, kaip žaidžia kompiuterinius žaidimus. Šiandien jis žaidimų kanalo savininkas, turintis 59 tūkst. prenumeratorių. Dauguma jų – 16–20 metų jaunuoliai. Gediminas per mėnesį sulaukia daugiau nei 400 tūkst. vaizdo peržiūrų. Jis visą savo laiką gali skirti vaizdo turinio kūrimui ir viešinimui. Ši veikla jį ir išmaitina.

Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos mokiniams jis papasakojo apie savo vaikystę, karjeros pradžią ir jos galimybes, diskutavo prevencinėmis temomis.  

Spalio 18 d. mokykloje svečiavosi teisininkė Lina Karvelytė. Jauna, energinga moteris dirba su dideliais tarptautiniais ženklais 100 tūkst. darbuotojų turinčioje įmonėje, gyvena Amsterdame. Įtaigiai, remdamasi savo patirtimi ji pasakojo, kaip svarbu siekti savo svajonių, kaip jai pavyko atrasti savo kelią. Lina kalbėjo apie neišvengiamas nesėkmes siekiant tikslų ir jų svarbą, įgyjamą patirtį. Teisininkė akcentavo būtinybę gerai mokėti savo kalbą, žinoti istoriją, Konstituciją ir pabrėžė, kad materialūs dalykai nėra svarbiausi gyvenime. Ji daug kalbėjo apie mylimo darbo reikšmę, atskleidė, su kokiais iššūkiais versle susiduria moteris.

Gruodžio mėnesį Gelgaudiškio pagrindinėje mokykloje planuojamas dar vienas susitikimas. Šįkart su keliautoju, knygų autoriumi, maratonininku Dainiumi Kinderiu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.