Kriūkų vaikų darželis persikels į daugiafunkcį centrą

kriukai darzelis
Nuotr. Kriūkų mokykloje-daugiafunkciame centre atliekami bene svarbiausi vaikų darželio įrengimo darbai – metalinių konstrukcijų, be kurių negalima pradėti kitų darbų, pastatymas.

Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Kol Lekėčių mokyklos-daugiafunkcio centro bendruomenė skaičiuoja dienas iki oficialaus vaikų darželio atidarymo, Kriūkų mokykloje-daugiafunkciame centre pats darbų įkarštis. Pertvarkius keturias patalpas, išgriaunant trijų iš jų sienas, bus įrengtos dvi darželio grupės (po 20 vietų) ir sanitarinis mazgas su skalbykla, atvestas vanduo, įrengta kanalizacija.

Pasak Kriūkų mokyklos-daugiafunkcio centro direktorės Lilijos Liutvinienės, mažėjant vaikų skaičiui mokykloje, neapsimoka išlaikyti dviejų pastatų – vaikų darželis „Pušelė“ Kriūkuose veikia atskirame pastate. Jį šiuo metu lanko 36 ikimokyklinukai. Pernai į centrą buvo perkelta priešmokyklinio ugdymo grupė, kuri šiemet dar pagausėjo (šiuo metu ją lanko 16 penkiamečių ir šešiamečių), tad jiems buvo įrengta dar viena patalpa.

„Darbų pradžios laukėme gal kokius trejus metus. Darbus atlieka nauji rangovai – UAB „Virtualūs namai“. Jiems šis objektas – pirmas mūsų rajone. Statyboms numatyti 66 tūkst. eurų, tačiau pinigų dar šiek tiek prireiks ir baldų įsigijimui. Žinoma, panaudosime visas jau anksčiau įsigytas lovas, bet dar pritrūksime stalų ir suolų. Smagu, kad čia vietos liks ir atskiroms erdvėms, kur vaikai galės pažaisti vieni, jei norės atsiskirti nuo grupės. Be to, pagal šį projektą lauke numatyta įrengti ir žaidimų aikštelę“, – vardijo L. Liutvinienė.

Atvykę į Kriūkų mokyklą-daugiafunkcį centrą, papuolėme į patį darbų įkarštį – buvo statomos metalinės konstrukcijos, kurios, išgriovus sienas, turės laikyti karkasą. Mokyklos direktorė apgailestavo, kad projektą paruošusi įmonė toliau nekontaktuoja ir geranoriškai nedalyvauja statybų etape, kaip kad Lekėčių mokykloje-daugiafunkciame centre. Jos manymu, blogai, kai vieni projektuoja, o kiti stato – tada statybininkams tenka sukti galvas, kaip ištaisyti projektuotojų kliauzes ir padaryti, kad viskas atitiktų projektą.

UAB „Virtualūs darbai“ darbų vadovas Erikas Ambrozevičius tvirtino, kad visi darbai atliekami pagal planą. Svarbiausi iš jų – metalinių konstrukcijų pastatymas, kaip numatyta projekte, be kurių negalima pradėti kitų darbų. Šiuo metu, kol dar leidžia orai, skubama atlikti visus kasimo darbus ir nutiesti nuotekų vamzdynus, nes prasidėjus žiemai tai padaryti būtų sudėtingiau. Įrengti vaikų darželio patalpas planuojama per tris mėnesius, taip numatyta ir projekte, tačiau niekada nebūna taip, kaip parašyta – gali atsirasti nenumatytų papildomų darbų. Šiuo metu čia dirba penki darbuotojai – suvirintojas, šaltkalvis ir trys statybininkai. L. Liutvinienė gyrė darbus atliekančios įmonės darbuotojus, kad šie maloniai bendradarbiauja, paaiškina, kas bus daroma, tariasi su mokyklos vadovais.

Beje, reikia paminėti, kad mokykla kasmet atsinaujina iš sutaupytų lėšų ir surinktos 2 proc. pajamų dalies. Šią vasarą iš šių lėšų čia buvo suremontuotos trys patalpos, skirtos pirmokams ir piešmokyklinukams, į kitą aukštą perkelta biblioteka. Pasidomėjus, ar vaikai skaito knygas, ar bibliotekos reikalingos mokykloms, ir direktorė, ir bibliotekos darbuotoja patvirtino, kad jaunesni mokinukai skaito daug. Kaip įrodymą jos parodė nusitrynusius knygų viršelius. Argi jie tokie būtų, jei vaikai jų nevartytų.

Jei visi numatyti darbai įrengiant ikimokyklinio ugdymo grupes bus atlikti laiku – pavasariop Kriūkų mokykla-daugiafunkcis centras pasipildys dar 36 vaikais.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.