Jaunimui bus įteikti apdovanojimai

Penktadienį rajono savivaldybės taryba patvirtino Jaunimo reikalų tarybos išrinktus kandidatus jaunimo apdovanojimams gauti. Jiems bus skirtos vienkartinės piniginės išmokos.

Pagal Jaunimo reikalų tarybos teikimą savivaldybės taryba patvirtino šias apdovanojimui pateiktas kandidatūras:
 
Šakių „Žiburio“ gimnazijos abiturientę Gustę Žukauskaitę – už aktyvią visuomeninę veiklą, dalyvavimą tarptautiniuose projektuose bei dalijimąsi įgyta gerąja patirtimi su bendraamžiais (200 eurų).

Šakių jaunimo sąjungą „Apskritasis stalas“ (pirmininkė Judita Ambrasienė) – už Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui pažymėti 40 m ilgio dviejų trispalvių pakabinimo ant Šakių miesto tvenkinio tilto ir vandentiekio bokšto akcijos suorganizavimą skatinant jaunimo pilietiškumą ir patriotiškumą (200 eurų).

Joną Vaikšnorą, Auksę Puišytę, Silviją Bartkutę ir Emiliją Vensaitę – už suorganizuotas šiuolaikinio meno dienas „PLYTA 2018“ Šakiuose (200 eurų).

Slavikų seniūnijos bendruomenės centrą (pirmininkė Renata Baltrušaitienė) – už nuolatinį dėmesį jaunimui, gausiai organizuojamus renginius, akcijas bei veiklas (200 eurų).

Plokščių P. Kriaučiūno skautų draugovę (vadovė Rasita Gokdere), Lukšių „Ąžuolo“ draugovę (vadovė Jolita Zokienė), Slavikų P.P. Būčio skautų draugovę (vadovė Auksė Kriščiokaitienė) – už aktyvią veiklą didinant Skautų organizacijos populiarumą ir gretas rajone, ugdant žmonių tarpusavio pagarbą, toleranciją, saugant gamtą bei mylint Tėvynę, organizacijos šimtmečio proga (200 eurų).

Andrių Martišių, Šarūną Šukaitį, Giedrių Sederevičių ir Mindaugą Sederevičių – už įlūžusių ir skęstančių žvejų išgelbėjimą Voverių tvenkinyje šių metų sausio 20 d. (200 eurų).

Gelgaudiškio kultūros centrą (direktorė Diana Šliažienė) – už keletą metų vykstančią jaunimo amatų stovyklą-plenerą, kuri kasmet suburia apie 30 vaikų, o jos metu sukurtais medžio drožybos darbais džiaugiasi miestelio gyventojai (200 eurų).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.