Džiaugiasi unikalia galimybe

ziburys briuselyje
Nuotr. Mokytoja Jurgita Bataitienė (antra iš dešinės) su savo moksleiviais Arvydu Kazlausku, Agne Kereišiūte ir Povilu Užupiu džiaugiasi apsilankymu Briuselyje, kur puikiai praleido laiką, pasisėmė patirties ir parsivežė daugybę įspūdžių.


Kovo 20–23 d. trys Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleiviai (Agnė Kereišiūtė, Povilas Užupis ir Arvydas Kazlauskas) kartu su anglų kalbos mokytoja Jurgita Bataitiene dalyvavo tarptautiniame „Your Europe, Your Say! 2019“ (Tavo Europa, Tavo balsas!) renginyje Briuselyje. Su kitais moksleiviais iš 33 Europos šalių jie diskutavo įvairiais klausimais apie rinkimus ir balsavimą, sprendė tokias problemas, kaip mažas rinkėjų aktyvumas EP rinkimuose, silpna atstovaujamoji demokratija ir pan.
 
Jaunimo asamblėja „Tavo Europa, tavo balsas!“ vyko jau dešimtąjį kartą. Čia moksleiviai atvyksta teikti savo idėjas, išsakyti nuomones, diskutuoti, klausytis pranešimų, dalyvauti darbo grupių ir plenarinių posėdžių veikloje, svarstyti įvairius klausimus ir balsuoti už pasiūlymus, kuriuos Europos institucijos įtrauks į savo politikos formavimo procesą, kad galėtų pagerinti Europos piliečių ateitį.

Gimnazistai džiaugiasi, kad šis renginys – tai unikali galimybė dalintis savo idėjomis su bendraamžiais, susirasti naujų draugų iš kitų Europos valstybių ir susipažinti su kitų šalių kultūromis, bendrauti anglų kalba ir taip patobulinti savo kalbinius įgūdžius. Be to, jie turėjo galimybę susipažinti su Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komiteto kasdienybe, susitikti su įkvepiančiais ir daug pasiekusiais žmonėmis, tokiais kaip EESRK pirmininkas Luca Jahier, viceprezidentė Isabel Caño. Buvo įdomu pasidairyti po kosmopolitiškąjį Briuselį, kuriame persipina ir jauki įvairių laikotarpių architektūra, ir dangų siekiantys modernūs Europos Sąjungos institucijų pastatai.

Šakiečiai lankėsi ne tik Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komitete, bet ir Europos istorijos namuose. Tai – unikalus istorijos muziejus, kurio ekspozicija prasideda graikų mitu apie Europos atsiradimą ir pasakojimu, kaip keitėsi jos samprata bėgant laikui. Ypatingas ekspozicijos dėmesys skiriamas Europos integracijos istorijai.

„Parsivežėme iš tiesų labai daug įspūdžių, bendradarbiavimo ir komandinio darbo patirties, kontaktų su naujais draugais iš visos Europos. Grįžome suvokę, kad skirtingų tautų žmonės gali vieningai siekti tų pačių tikslų ir dirbdami Europai dar labiau pamilti savo gimtąją šalį. Mums buvo didžiulė garbė atstovauti Lietuvai tokiame svarbiame Europos renginyje ir esame tikri, kad Europa tikrai išgirdo mūsų balsą“, – sako gimnazistai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.