Geriausio traktorininko titulą iškovojo naumiestietis

ulvidas
Nuotr. Marijampolės profesinio rengimo centro direktorius Gražvydas Juodišius (kairėje) pasveikino geriausio traktorininko meistriškumo konkurso nugalėtoją Kudirkos Naumiesčio skyriaus moksleivį Ernestą Ulvidą.

Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Praėjusį ketvirtadienį Marijampolės profesinio rengimo centro (PRC) Kudirkos Naumiesčio skyriuje vyko geriausio traktorininko meistriškumo konkursas, kuris tradiciškai vis kitame skyriuje organizuojamas jau bene 15 metų iš eilės. Šiemet jį laimėjo Kudirkos Naumiesčio moksleivis Ernestas Ulvidas.

Pasak Marijampolės PRC Kudirkos Naumiesčio skyriaus vedėjos Marijos Jurgilienės, šį konkursą buvo planuojama organizuoti anksčiau ir traktorininkams kaip praktinę užduotį skirti bulvių sodinimą. Tačiau šį sumanymą teko atidėti dėl egzaminų, o dabar bulvės jau pasodintos, tad moksleiviams teko susirungti traktorių slalome, kur jie taip pat galėjo parodyti savo meistriškumą.

Kaip pasakojo Kudirkos Naumiesčio skyriaus vedėja, pirmiausiai po tokį mini konkursą kiekviena mokykla organizavo savo viduje. Tai padėjo į konkursą tarp mokyklų atrinkti geriausius mokinius. Geriausio traktorininko meistriškumo konkurse susigrūmė keturios komandos – po komandą iš visų trijų Marijampolės PRC mokyklų (Marijampolės, Vilkaviškio ir Kudirkos Naumiesčio) bei viena svečių komanda iš Smalininkų technologijų ir verslo mokyklos. Kadangi komandas sudarė po keturis moksleivius, galima sakyti, kad 16 jaunuolių teorinės ir praktinės užduoties metu gynė ne tiek savo mokyklos garbę, kiek kiekvienas asmeniškai kovojo dėl geriausio traktorininko titulo.

Suvedus konkurso rezultatus, Kudirkos Naumiesčio skyriaus žemės ūkio mechanizacijos mokytojas ir komisijos narys Edvardas Belevičius informavo, kad teorinės žinios neturėjo didelės įtakos galutiniam rezultatui, tad viskas priklausė nuo praktinės užduoties. Geriausiai pasirodė ir pirmąją vietą iškovojo Ernestas Ulvidas iš Kudirkos Naumiesčio skyriaus, slalomo trasą įveikęs per 2,42 min. Antrąją vietą laimėjo Dominykas Mickevičius iš Vilkaviškio skyriaus (slalomo laikas – 2,45 min.). Trečiąją vietą užėmė Dovydas Pauliukonis iš Marijampolės (slalomo laikas – 2,52 min.). Prizininkai buvo apdovanoti diplomais ir konkurso rėmėjų dovanomis. Visiems konkurso dalyviams ir juos ruošusiems mokytojams – Algirdui Jonui Stašauskui, Vidmantui Katkevičiui, Remigijui Sveikatai ir Vytautui Veniui – įteikti padėkos raštai, o svečiams iš Smalininkų dar ir paguodos prizas.

Marijampolės PRC direktoriaus Gražvydo Juodišiaus manymu, toks žemdirbiškų kompetencijų kėlimas mokiniams turi didelę reikšmę ir naudą, skatina tarpusavio konkurencingumą, galimybę būti pastebėtam darbdavių. Jis pabrėžė, kad jų profesinio centro mokiniai sėkmingai dalyvauja ir respublikiniuose bei tarptautiniuose konkursuose – neseniai Marijampolės PRC barmenai ir padavėjai europiniame konkurse pelnė simpatiškiausios komandos titulą ir užėmė antrąją vietą, o praėjusią savaitę iš respublikinio konkurso parsivežė pirmąją ir antrąją vietas.

„Šalies profesinių mokyklų reitinguose iš 72 mokyklų mes esame 22, tad turime ambicingų planų tapti ne tik regiono lyderiais, bet ir pasistumdyti su didžiaisiais profesinio rengimo centrais. Mus domina tik dešimtukas“, – neslėpė G. Juodišius, patikindamas, kad įgyti žemdirbišką specialybę Šakių rajono gyventojams šiandien sudarytos visos sąlygos.

Direktorius prasitarė, kad 2020 m. yra numatyta sustabdyti Marijampolės PRC Vilkaviškio skyriaus veiklą, tačiau, siekiant Vilkaviškio mieste išlaikyti profesinį mokymą, planuojama ten įkurti kurio nors skyriaus padalinį. Pasak jo, greičiausiai tokia galimybė bus suteikta Kudirkos Naumiesčio skyriui.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.