Skelbiami rezultatai – pasirodė pirmieji šimtukai

Rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyrius paskelbė pagrindinės sesijos valstybinių brandos egzaminų – biologijos, informacinių technologijų, lietuvių kalbos ir literatūros, užsienio kalbos (anglų) ir užsienio kalbos (rusų)  – rezultatus.
 
Po truputį aiškėja, kaip laikyti brandos egzaminus sekėsi mūsų rajono abiturientams. Kai kuriems koją pakišo privalomas lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas. Šį valstybinį egzaminą rinkosi 190 rajono moksleivių: penki į egzaminą neatvyko, 14-kai jo išlaikyti nepavyko, t.y. 7,57 proc. visų laikiusiųjų (Lietuvos vidurkis – 9,38 proc.). Nors šimtukų niekas negavo, tačiau 20 abiturientų žinios buvo įvertintos 86–99 taškais, 12 iš jų – Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleiviai. 101 abituriento rašinys buvo įvertintas 36–85 taškais, 50 – 16–35 taškus. Visoje Lietuvoje šį egzaminą laikė 17 tūkst. 904 kandidatai.

Informacinių technologijų valstybinį brandos egzaminą pasirinko 49 rajono moksleiviai, tačiau net 13 jo laikyti neatvyko. Deja, iš šio egzamino šimto taškų taip pat niekas negavo, o trims abiturientams jo iš viso nepavyko išlaikyti. Tai sudaro 8,33 proc. visų laikiusiųjų (Lietuvos vidurkis – 2,77 proc.) Penkių rajono moksleivių žinios buvo įvertintos 36–85 taškų, 28 – 16–35 taškų. Visoje Lietuvoje šį egzaminą laikė 2 tūkst. 460 kandidatų.

Biologijos valstybinį brandos egzaminą šiemet rinkosi 79 kandidatai, tačiau šeši į egzaminą neatvyko. Visi laikiusieji šį egzaminą išlaikė (Lietuvos vidurkis – 2,4 proc.). Nors šimtukų niekas negavo, tačiau trys moksleiviai jį išlaikė 86–99 taškais – vienas Šakių „Žiburio“ gimnazijos abiturientas ir du Lukšių Vinco Grybo gimnazijos moksleiviai. 40 laikiusiųjų žinios buvo įvertintos 36–85 taškais, 28 – 16–35 taškais. Visoje Lietuvoje šį egzaminą laikė 5 tūkst. 786 kandidatai.

Užsienio kalbos (rusų) valstybinį brandos egzaminą šiemet laikė tik vienas moksleivis, nes iš trijų užsiregistravusiųjų du į egzaminą neatvyko. Abituriento žinios įvertintos 36–85 taškais. Visoje Lietuvoje jį rinkosi 1 tūkst. 610 kandidatų. Neišlaikiusių vidurkis – 0,3 proc.

Fizikos valstybinį brandos egzaminą šiemet laikė 31 rajono abiturientas, du moksleiviai šio egzamino neišlaikė. Tai sudaro 6,45 proc. visų laikiusiųjų (Lietuvos vidurkis – 2,19 proc.). Šimtuko iš fizikos valstybinio brandos egzamino negavo niekas, o štai 21 moksleivio žinios buvo įvertintos 16–35 taškais, septynių – 36–85 taškais, vieno – 86–99 taškais.

Vienas sėkmingiausių rajono abiturientams – užsienio kalbos (anglų) valstybinis brandos egzaminas. Jį rinkosi 213 moksleivių, 12 iš jų egzamine nepasirodė, neišlaikė devyni, t. y. 4,46 proc. visų laikiusiųjų (Lietuvos vidurkis – 2,2 proc.). Nepaisant to, tai pirmasis egzaminas, iš kurio trys rajono moksleiviai gavo pirmuosius šimtukus – tai Lukšių Vinco Grybo gimnazijos abiturientė Livija Sadauskaitė ir du Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleiviai – Gabrielė Razmickaitė ir Edvinas Ernst. 33 laikiusiųjų žinios buvo įvertintos 86–99 taškais, 114 – 36–85 taškais, 42 – 16–35 taškais. Visoje Lietuvoje šį egzaminą laikė 19 tūkst. 160 kandidatų. Šimto balų įvertinimą gavo net 287 kandidatai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.