Atsakymą žada pateikti

Slavikų mokytoja Marina Liutkaitienė prieš savaitę viešumon iškėlė su darbo santykiais ugdymo įstaigoje susidariusią situaciją („Drauge“ rašėme rugpjūčio 2 d.), kai galiausiai į Slavikus aiškintis situacijos ir kalbėtis ne tik su pedagoge, bet ir su bendruomene vyko savivaldybės administracijos vadovai. Tiesa, po susitikimo savivaldybę pasiekė ne vienas M. Liutkaitienės skundas.

Moteris įsitikinusi, kad į Slavikus atvykę vicemeras Darius Jakavičius ir Švietimo, kultūros ir sporto specialistas Gintaras Demenius kurstė neapykantą bei galimai ją apšmeižė, sukėlė stresą. Jos nuomone, buvo surengtas teismas. Be to, pedagogei nesuprantama, kodėl buvo paviešinti jos asmens duomenys, viešai aptarinėjami finansiniai ir kiti darbiniai klausimai. M. Liutkaitienė sako, jog pašaliniai susitikime dalyvę asmenys, iš kurių dalies net nepažįsta, neturėjo jokios teisės to žinoti ir pokalbis galėjo būti tik tarp jos ir administracijos.
 
„Mano atžvilgiu galimai buvo įvykdytas administracinės teisės pažeidimas ir nusikaltimas. Prašau išaiškinti kaltus ir nubausti įstatymų numatyta tvarka. Prašau spręsti, ar susirinkimą organizavę asmenys gali toliau eiti pareigas, ar jiems užtenka kompetencijos. Dėl vicemero D. Jakavičiaus elgesio kreipsiuosi į etikos komisiją ir Šakių rajono tarybą“, – rašo viename iš kreipimųsi pedagogė.

Pasak rajono mero Edgaro Pilypaičio, moters skundai perduoti teisininkams ir reikia laiko išsiaiškinti ir įvertinti situaciją, galbūt skundus apjungti į vieną.

„Tai jos jausena, ji taip jautėsi. Skundai perduoti teisininkams“, – teigė meras, pridūręs, kad išlaikant procedūras pedagogei bus pateiktas atsakymas.

Tiesa, dėl galimo vadžios atstovų nesantaikos kurstymo ji pareiškimą pateikė ir policijai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.