Mokiniams paremti jau išmokėta apie 43 tūkst. eurų

pilypaityte 08 23
Laikinai Socialinės paramos skyriaus vedėjos pareigas einanti Daiva Pilypaitytė informavo, kad mokėjimus stengiasi daryti tarpinius, kad tėvai kuo greičiau gautų pinigus ir vaikus galėtų aprūpinti mokyklinėmis priemonėmis.

Mokiniams iš mažesnes pajamas gaunančių šeimų skiriamas nemokamas maitinimas mokykloje ir 76 eurų dydžio parama mokinio reikmenims įsigyti. Tirpstant paskutinėms vasaros atostogų dienoms teiraujamės Socialinės paramos skyriaus laikinosios vedėjos Daivos Pilypaitytės, kokia situacija su mokiniams skiriama valstybės parama yra mūsų rajone.

D. Pilypaitytė informavo, kad, paskutiniais duomenimis, per tris kartus 319 šeimų, kuriose auga 564 vaikai, pervesta beveik 43 tūkst. eurų. Tačiau šie duomenys negalutiniai, nes dar planuojami bent du pavedimai.

„Mokėjimus stengiamės daryti tarpinius, kad tėvai kuo greičiau gautų pinigus ir vaikus galėtų aprūpinti mokyklinėmis priemonėmis. Štai ir šiandien gauta pundelis prašymų, tačiau stengsimės iki rugsėjo išmokėti tiek, kiek bus prašymų“, – sakė laikinoji Socialinės paramos skyriaus vedėja.

Lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, šįmet tėvai aktyvesni ir dėl paramos kreipiasi anksčiau, nelaukdami paskutinės dienos. Pavyzdžiui, pernai tuo pačiu metu parama buvo skirta 463 vaikams.

„Gruodžio 31 d. duomenims, pernai paramą gavo 944 vaikai, tad žiūrint, ką turime dabar, atrodo, kad esame sutvarkę daugiau nei pusę prašymų, o kiek jų bus šiemet iš viso, sunku pasakyti, nes duomenys kinta, kai kurių šeimų pajamos pasikeičia ir jie į paramą pretenduoti negali, kiti atvirkščiai – gal negavo anksčiau, bet dabar gaus“, – svarsto D. Pilypaitytė.

Priminsime, kad vienam vaikui valstybė skiria 76 eurus mokykliniams reikmenims įsigyti. Dėl šios paramos gali kreiptis tos šeimos, kurių pajamos vienam asmeniui sudaro iki 183 eurų per mėnesį. Prašymai Socialinės paramos skyriuje priimami iki spalio 5 d.

Pagal tokį pat gaunamų pajamų dydį vertinamos šeimos ir dėl nemokamo maitinimo, tik dėl šios paramos galima kreiptis visus metus. Pasak laikinai Socialinės paramos skyriaus vedėjos pareigas einančios D. Pilypaitytės, beveik visi, kurie kreipiasi dėl mokyklinių reikmenų, kreipiasi ir dėl nemokamo maitinimo, tad kartu tvarkomi prašymai dėl abiejų paramų.

Pernai  šalyje socialinę paramą gavo apie 52,6 tūkst. mokinių iš mažas pajamas gaunančių šeimų.

Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.