Informatikos olimpiadoje triumfavo lukšiečiai

Neseniai paaiškėjo Lietuvos mokinių informatikos olimpiados II etapo Šakių rajono moksleivių rezultatai. Tarp patekusiųjų į III  etapą net 13 jaunųjų informatikų – 10 iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos (mokytojas Antanas Burkšaitis) ir trys iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos (mokytojas Rimantas Navickas).

Jaunesniųjų (7–9) klasių moksleivių grupėje gerus rezultatus parodė 7 ir 9 klasių jaunieji informatikai. Tarp septintokų geriausiai pasirodė Lukšių gimnazistai. Pirmąją vietą iškovojo Dominykas Laukaitis, surinkęs 85 balus. Antroje vietoje – Vilius Povilaitis, nuo nugalėtojo atsilikęs 64 balų skirtumu. Trečiąją vietą užėmė Benas Poška, pelnęs 19 balų.
 
Tarp devintokų taip pat visas prizines vietas susišlavė Lukšių Vinco Grybo gimnazijos moksleiviai. Pirmąją vietą užtikrintai laimėjo Pijus Bataitis, kurio žinios įvertintos 98 balais. Antrąją vietą užėmė Nojus Bataitis, nuo nugalėtojo atsilikęs 19 balų. Trečioje vietoje – Lukas Dovydaitis, pelnęs 24 balus.

Vyresniųjų (10-12) klasių moksleivių grupėje į III-ąjį etapą pakviestas vienas Lukšių gimnazistas – trečiokas (11 kl.) Justas Mačiulaitis, surinkęs 27 balus, ir šeši ketvirtokai (12 kl.).

Tarp ketvirtokų pirmąją vietą laimėjo Karolis Žukauskas iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos, kurio žinios buvo įvertintos 98 balais. Antroje vietoje – Kristupas Kuras iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos, nuo nugalėtojo atsilikęs 28 balais. Trečioje – Šakių gimnazistas Vaidas Palubinskas, pelnęs 51 balą. Kitame etape dalyvaus ir ketvirtą vietą pasidaliję Paulius Bendžiūnas iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos bei Giedrius Sandargas iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos, surinkę po 29 balus. Taip pat penktąją vietą užėmusi Lukšių gimnazistė Laura Staugaitytė, pelniusi 18 balų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.