Rajonui atstovaus Jonavoje

Sausio 30 d. į Šakių „Žiburio“ gimnazijos salę skubėjo 5–12 klasių mokiniai. Čia vyko Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkurso rajoninis etapas, kuriame kompetentinga komisija, vadovaujama Šakių kultūros centro režisierės Gražinos Guzovijienės, rinko geriausius iš geriausių.
 
Meninio skaitymo konkurse šiemet dalyvavo šešiolika 5–8 klasių ir dešimt 9–12 klasių skaitovų. 5–8 klasių grupėje pirmą vietą laimėjo aštuntokas Adomas Skeisgiela iš Lekėčių mokyklos-daugiafunkcio centro (mokyt. Dalė Sutkuvienė). Antra vieta skirta dviem skaitovėms – septintokei Ugnei Kažemėkaitytei iš Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos (mokyt. Vilma Sodonytė-Jurkšaitienė) ir aštuntokei Ugnei Štrimaitytei iš Šakių „Varpo“ mokyklos (mokyt. Vilija Meškaitienė). Komisija nusprendė, kad trečios vietos verti net trys skaitovai – šeštokė Miglė Marchertaitė iš Griškabūdžio gimnazijos (mokyt. Lina Martūnienė), septintokė Ema Puidokaitė iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos (mokyt. Jolita Zokienė) ir aštuntokas Liutauras Mureika iš Šakių „Varpo“ mokykla (mokyt. Rasa Vensienė).

9–12 klasių grupėje geriausiai pasirodė Šakių „Žiburio“ gimnazijos trečiokas Adomas Vensas. Antrą vietą nuspręsta skirti tos pačios mokyklos pirmokei Gytei Staugaitytei (mokyt. V. Meškaitienė) ir ketvirtokei Godai Endzelytei (mokyt. Vita Valuntienė). Trečioje vietoje – Lukšių Vinco Grybo gimnazijos trečiokas Vaidotas Blažiūnas (mokyt. J. Zokienė), Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos ketvirtokas Arūnas Taujinskas (mokyt. Danutė Balčiūnienė) ir Šakių „Žiburio“ gimnazijos pirmokas Deimantas Indriūnas (mokyt. Danutė Aniulienė).  

Į Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkurso regioninį etapą, kuris vyks kovo 20 d. Jonavoje, vyks pirmąsias vietas užėmę skaitovai.

Beje, po konkurso pedagogai viešai stebėjosi, kodėl nė vienam prizinių vietų laimėtojui nebuvo įteiktas net padėkos raštas.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.