Tarp prizininkų – daugiausia varpiečių

Kovo 4 d. Šakių „Varpo“ mokykloje vyko geografijos olimpiada „Mano gaublys“, pritraukusi gausų būrį 6–8 klasių rajono moksleivių.  

Tarp šeštokų geriausiai pasirodė Griškabūdžio gimnazistas Deividas Slavickas (mokytoja Birutė Januškevičienė), Evita Lažauninkaitė iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos (mokytoja Jolanta Puidokienė) ir Marija Gafurova iš Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro (mokytoja Lina Virbauskienė), surinkę po 24 balus. Antrąją vietą laimėjo Kajus Jesevičius iš Šakių „Varpo“ mokyklos (mokytoja Inta Sakienė), tik vienu balu atsilikęs nuo nugalėtojų. Trečiąją vietą pasidalijo Matas Teresevičius iš Lekėčių mokyklos-daugiafunkcio centro (mokytoja Gintarė Pocevičienė) ir Austėja Verpečinskaitė iš Šakių „Varpo“ mokyklos (mokytoja I. Sakienė), pelnę po 22 balus.
 
Tarp septintokų pirmąją vietą iškovojo Kidulių pagrindinės mokyklos moksleivė Meda Žilaitytė (mokytoja Alina Baranauskienė), surinkusi 23 balus. Antroje vietoje – Dominykas Laukaitis iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos (mokytoja J. Puidokienė), tik vienu balu atsilikęs nuo pirmosios vietos laimėtojo. Trečią vietą užėmė Šakių „Varpo“ mokyklos septintokė Kamilė Saldukaitė (mokytoja I. Sakienė), pelniusi 21 balą.

Tarp aštuntokų pirmąsias dvi prizines vietas iškovojo Šakių „Varpo“ mokyklos moksleiviai. Pirmąją vietą laimėjo Liutauras Mureika, pelnęs 26 balus, antrąją – Paulius Dražba, surinkęs 23 balus. Abu geografijos moko mokytoja I. Sakienė. Trečioje vietoje – Griškabūdžio gimnazistė Ligita Čepulytė (mokytoja B. Januškevičienė), tik vienu balu atsilikusi nuo antrosios vietos laimėtojo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.