Mokyklos ruošiasi nuotoliniam mokymui

programavimas karantinas
Kūrybinius užsiėmimus „Sourcery for Kids“ lankantys Šakių rajono vaikai šeštadienį sėkmingai nuotoliniu būdu jungėsi į pirmąjį tokį užsiėmimą. Skaitytojo nuotr.

Beveik neabejojama, kad karantinas truks ne dvi savaites, tad Švietimo, mokslo ir sporto ministerija mokykloms teikia rekomendacijas ir siūlymus, kaip vykdyti nuotolinį mokymą, o mokyklos tam ruošiasi. Nuo kovo 30d. mokiniai turėtų pradėti mokytis iš namų.
 
Vicemeras Darius Jakavičius informavo, kad iki kovo 25 d., tai yra penktadienio, mokyklos turi informuoti mokinius bei tėvus, kaip visa tai bus vykdoma. Ministras paskelbė manantis, kad kone 35 tūkst. moksleivių mokytis nuotoliniu būdu galimybių neturės ir bus ieškoma galimybių, kaip šį procesą užtikrinti. Kad tai iššūkis, sutinka ir buvęs švietimietis, dabar šią sritį kuruojantis mero pavaduotojas. Nors apie galimybę mokytis nuotoliniu būdu, anot D. Jakavičiaus, kalbama kone dešimtmetį, dabar ugdymo įstaigos šią galimybę bus priverstos išbandyt realiai.

„Gal iš pradžių nebus viskas sklandžiai, bet vaikai neliks be ugdymo“, – spaudos konferencijos metu sakė vicemeras.

Tad šiuo metu ugdymo įstaigos vykdo apklausas, renka duomenis iš tėvų bei vaikų ir ruošiasi nuotoliniam mokymui. Pasak „Varpo“ mokyklos pavaduotojo Edmundo Rudzevičiaus, duomenis apie mokinių turimas ryšio priemones mokykla beveik susirinko.

„Mokytojai planuoja nuotoliniu būdu dirbti per elektroninį dienyną ir per Eduką platformą, nes tai įprastos aplinkos. Pradžioje naudosime tai, nes kažko naujo taip greit neišmoksi. Galvojame ir atsarginius variantus, jei dienynas užlūžtų. Tada užduotys būtų siunčiamos elektroniniu paštu“, – sako pavaduotojas ir mano, kad tikrieji iššūkiai išryškės tada, kai prasidės realus darbas.

Lukšių Vinco Grybo gimnazijos direktorė Nijolė Šapolienė taip pat patikino, kad vyksta intensyvus darbas, mokytojai nuotoliniu būdu dalyvauja įvairiuose seminaruose, kuria įvairias grupes bei atsirenka tiek jiems, tiek mokiniams priimtinausias priemones.

„Manau, šiandien jau pasitvirtinsime nuotolinio mokymo priemonių planą“, – pirmadienį sakė N. Šapolienė, patikusi, kad kaip bendra platforma bus naudojama taip pat Eduka, o papildomai mokytojai su mokiniais bendraus ir per „Facebook“, kur sukurta įvairios grupės tiek su atskiromis klasėmis, tiek su mokytojais.

„Yra, ką veikti“, – kalbėdama apie pasiruošimą dirbti nuotoliniu būdu pripažino gimnazijos vadovė.

Beje, išbandymai laukia ne tik dėl nuotolinio mokymo. Nors dabar įformintos moksleivių atostogos, tačiau savivaldybėms nurodyta pasirūpinti tais mokiniais, tiksliau, maisto daviniais tiems, kurie mokykloje gaudavo nemokamą maitinimą. Rajone iki kovo 13 d. nemokamą maitinimą gaudavo 910 mokinių, dar 44 priešmokyklinukai (Lukšiuose bei Gelgaudiškyje) dalyvaudami pilotiniame projekte nemokamai buvo maitinami švediško stalo principu. D. Jakavičiaus duomenimis, Lekėčiuose šie daviniai jau išdalinti, kitos mokyklos tai turėtų padaryti artimiausiu metu. Vidutiniškai vienos dienos norma finansine išraiška sudaro 1,56 euro, tačiau daviniai iš karto suruošiami dešimties dienų laikotarpiui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.