Mokykloms – 290 planšečių

plansetes
Kad būtų užtikrintas nuotolinis mokymas, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija Šakių rajono ugdymo įstaigoms skyrė 290 planšečių.

Antradienį priemonės parvežtos iš Vilniaus, o trečiadienį pradėtos dalinti. Tiesa, pasak savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiojo specialisto Gintaro Demeniaus, visgi pilnai poreikis patenkintas nebus – visapusiškam moksleivių aprūpinimui mokyklos buvo pateikusios 323 priemonių poreikį.
 
Daugiausiai planšečių turėtų gauti „Varpo“ mokykla – 69, Kudirkos Naumiesčio gimnazija –39, Kidulių pagrindinei mokyklai numatyta skirti 30 planšečių. Mažiausiai, po penkias planšetes, turėtų gauti Lekėčių ir Kriūkų mokyklos-daugiafunkciai centrai bei Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centras. Tokios mokyklos, kuriai nereikėtų nė vieno kompiuterio ar planšetės, rajone nebuvo.

Vykdant nuotolinį mokymą reikiamos priemonės bus suteiktos moksleiviams, o pasibaigus nuotoliniam mokymui jos liks ugdymo įstaigoms.

Tiesa, dar balandžio 9d. Kultūros ministerija paskelbė, kad kartu su Nacionaline biblioteka atsiliepė į Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos kreipimąsi ir artimiausiu metu Lietuvos mokyklas pasieks 3100 naujų stacionarių kompiuterių, kurie bus skirti ugdymo procesui vykdyti. Šią įrangą bibliotekos, tarp kurių ir Šakių viešoji biblioteka, gavo dalyvaudamos projekte. Taigi buvo nuspręsta kompiuterius laikinai paskolinti ugdymo įstaigoms, tiesa, kaip pripažino Nacionalinės bibliotekos atstovai, prieš ištransliuodami šią informaciją, jie apie tokį savo sprendimą neinformavo Lietuvos bibliotekų.

Kaip patikslino Šakių viešosios bibliotekos direktorė Kristina Lebedžinskienė, oficialų raštą iš Nacionalinės bibliotekos dėl tokio ministerijos sprendimo ji gavo prieš pat Velykas.

„Kaip suprantu, šį raštą gavo ir rajono savivaldybė. Kol kas dar nesiteiravau, ar yra mūsų ugdymo įstaigose kompiuterių poreikis. Pati kažkokio signalo dėl kompiuterių poreikio aš iki švenčių negavau. Sprendimą kompiuterius panaudoti valstybės tikslais priėmė ministerija, jei bus poreikis, kompiuterius duosime“, – paaiškino įstaigos vadovė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.