Duris ugdytiniams atveria ir darželiai

butikiene
„Planuojame dirbti vasarą pilnu pajėgumu ir atiduoti duoklę tėveliams. Esam pasiilgę vaikučių, kai kurie darbuotojai atostogauja, kiti prastovose, todėl stengtumėmės nejungti grupių, dirbti mažesnėse.“, – sako Šakių lopšelio-darželio „Klevelis“ direktorė Vilija Butikienė (kairėje). D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Nors oficialiai karantinas ugdymo įstaigoms neatšauktas, veiklą pradeda kai kurie vaikų darželiai. Visgi kol kas rajone didžiulio poreikio leisti vaikus į darželius nėra, be to, gana stipriai į rėmus spaudžia ir keliami reikalavimai.

Nuo gegužės 4 d. administracijos direktoriaus Dainiaus Grincevičiaus įsakymu leidžiama dirbti Kriūkų ir Lekėčių mokyklų-daugiafunkcių centrų ikimokyklinėms grupėms, Gelgaudiškio „Eglutei“, Kudirkos Naumiesčio gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriui bei Šakių lopšeliui-darželiui „Berželis“, kuris ir iki šiol buvo įpareigotas išimtinais atvejais priimti tam tikrų specialybių tėvų vaikus, bet tokių vaikučių, nors teirautasi buvo, darželyje nebuvo sulaukta.

„Deja, neturėjome ir neturime vaikučių. Domėjosi viena mama dėl pradinukės“, – sakė „Berželio“ direktorė Lina Viliūšienė.

Iki penktadienio didžiausias darželio poreikis jaučiamas Kriūkuose, kur gauta 10 prašymų, Gelgaudiškyje darželį pageidautų lankyti šeši, o Kudirkos Naumiestyje du vaikai. Visgi norint leisti vaiką į darželį neužtenka pateikti prašymą, mat reikia atitikti gana griežtus Ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos pasirašytus reikalavimus, o atitikimą jiems turės įsivertinti pačios įstaigos.

„Su viena mamyte kalbėjome, aiškinomės, rodės, viskas gerai, atitinka reikalavimus, vaikutis galės lankyti darželį ir galiausiai paaiškėjo, kad vaikas serga lėtine liga“, – sakė Šakių lopšelio-darželio „Klevelis“ direktorė Vilija Butikienė.

Šios įstaigos ugdytiniai, esant poreikiui, lankytų „Berželį“, tačiau nors pageidavimų būta, pasiaiškinus situaciją paaiškėja, kad neatitinka vieno ar kito reikalavimo. Bene dažniausiai tėvams nepavyksta pristatyti darbdavių pažymos, kad abu tėvai negali dirbti nuotoliniu būdu, o yra reikalingi darbo vietoje. Taip pat vaikas negali gyventi aplinkoje, kurioje yra rizikos grupei priskiriamų asmenų, kaip minėta, negali sirgti lėtinėmis ligomis, reikalavimai keliami ir vaikus pristatant ir pasiimant iš darželio, taip pat organizuojant veiklą darželyje.

Lopšelio-darželio „Berželis“ direktorė Lina Viliūšienė trečiadienį buvo sulaukusi dviejų žodinių prašymų dėl galimybės lankyti darželį, bet kiekvienas atvejis būtų vertinamas individualiai, tad ar vaikai tikrai pravers ugdymo įstaigos duris, dar neaišku.

„Turbūt daugelis tėvelių nori išlaukti, ieško išeičių savo aplinkoje, nes dar nemažai nerimo“, – sako V. Butikienė ir tikina, kad darželis pilnu pajėgumu, jei tik bus poreikis, dirbs vasarą.

„Tikrai planuojame dirbti vasarą pilnu pajėgumu ir atiduoti duoklę tėveliams. Esam pasiilgę vaikučių, kai kurie darbuotojai atostogauja, kiti prastovose, todėl stengtumėmės nejungti grupių, dirbti mažesnėse“, – planais dalijosi „Klevelio“ vadovė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.